Voedselbank met spoed op zoek naar vrijwilligers: 'Als je geen chauffeurs hebt ligt alles stil'

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - De Voedselbank Haaglanden zit omhoog. De vrijwilligersorganisatie is met spoed op zoek naar chauffeurs, heftruckchauffeurs en vrijwilligers die willen helpen in het magazijn in Wateringen. 'Als je geen chauffeurs hebt ligt alles stil', zegt voorzitter Henk Baars in Bob Staat Op.
Chauffeurs rijden af en aan voor de voedselbank. Ze halen eten op bij bedrijven en organisaties, leveren voedselpakketten af bij negentien uitgiftepunten in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer en vier voedselbankwinkels in Den Haag. 'En we wisselen onderling ook uit met regionale distributiecentra. Het is een komen en gaan', zegt Baars.
In het pakhuis in Wateringen werken meer dan 200 vrijwilligers voor de voedselbank, de meesten een dagdeel. Maar er zijn meer mensen nodig, want veel gezinnen zijn afhankelijk van zo'n voedselpakket. Elke week worden er tussen de 2.100 en 2.400 pakketten samengesteld en per uitgiftepunt verdeeld.
Een van de busjes van de Voedselbank
Een van de busjes van de Voedselbank © Voedselbank Haaglanden
'We zoeken heftruckchauffeurs. Je moet in zo'n hal alles kunnen verplaatsen. We hebben daar interne opleidingen voor, je krijgt dan ook een diploma.' Ook zoeken ze chauffeurs met een C-rijbewijs. 'Dat is een wat zwaarder rijbewijs.'

Een goed hart

Bij de Voedselbank Haaglanden werken allerlei vrijwilligers. 'Van inpakkers tot en met coördinators en administrateurs.' De mensen die er werken hebben hart voor de zaak. 'Mensen die bij ons werken hebben een enorme inzet. Het zijn mensen die zich aantrekken wat er in de samenleving aan de hand is. Het heeft te maken met je goeie hart', zegt Baars.
Heb je interesse of wil je meer weten? Je vindt alle informatie op de site van Voedselbank Haaglanden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!