Steekpartijen Zuiderpark en Koekamp: meerdere mensen aangehouden

© Regio15
DEN HAAG - Op de Koekamplaan is woensdagavond een vechtpartij geweest tussen vier mensen, een iemand zou mogelijk zijn gestoken. Drie mensen werden direct aangehouden. Een vierde ging er op de fiets vandoor maar werd later op het Korte Voorhout opgepakt. Het mogelijke slachtoffer is niet meer gevonden, meldt de politie donderdag.
Wat er precies is gebeurd voor de steekpartij is niet duidelijk. Een van de verdachten ging er op de fiets vandoor. Om hem te stoppen heeft een politieauto de fiets geraakt. De verdachte viel en raakte gewond, die is meteen door ambulancepersoneel onderzocht en naar het ziekenhuis gebracht.
Tijdens de aanhouding van de andere drie zette de politie het stroomstootwapen in, 'maar is er geen stroom toegediend', aldus de politie in een verklaring. De verdachten (35, 34 en 20 jaar oud) hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Zij zitten nog vast. De politie is op zoek naar getuigen van de vechtpartij.

Zuiderpark

Eerder op de avond was er ook een steekpartij in het Zuiderpark. Een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is later aangehouden, meldt de politie.
Hij was op de Henriëtte Roland Holstweg betrokken bij een vechtpartij waarbij een 28-jarige Hagenaar een kleine snijwond opliep in zijn gezicht. Een getuige waarschuwde de politie toen die de twee vechtende mannen zag.
Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld aan zijn verwonding en besloot geen aangifte te doen. De verdachte is verhoord, kreeg een boete voor vechten op straat en mocht daarna weer gaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!