Blije gezichten in wijkpark Transvaal tijdens Haagse Hopjes: 'En dat voor maar 1 euro'

Kinderen kunnen onder andere klimmen en klauteren tijdens Haagse Hopjes
Kinderen kunnen onder andere klimmen en klauteren tijdens Haagse Hopjes © Judith Tielemans
DEN HAAG - 'Goedzo!' roepen ouders naar hun kinderen, terwijl ze van een groot springkussen afglijden in de vorm van een slak. Een rondje op de draaimolen of bijvoorbeeld leren boksen is iedere woensdag mogelijk in Wijkpark Transvaal. Haagse Hopjes organiseert in de zomervakantie namelijk wekelijks sport- en spelactiviteiten voor verschillende leeftijden.
Eigenlijk wilde Deborah uit Wateringen alleen even een ijsje halen met haar nichtje en dochter, maar toen ze het spektakel van dichtbij zag, kon ze het niet laten om even langs te gaan. 'Mijn schoonfamilie woont in de Schilderswijk', legt de goedlachse vrouw uit op het zonnige plein. 'Dus toen kwamen we hier per toeval langs.'
Heuveltjes op- en afgaan met een mountainbike is nog best even spannend, maar oefening baart kunst. 'Ze vinden het super leuk', vertelt Deborah, terwijl de kinderen balanceren op een evenwichtsbalk.

In de ringen zwaaien

Ook klimmen en klauteren valt goed onder de smaak bij de kleintjes. Vooral de ringen blijken populair op de Mobstacle: een mobiele klimwagen, die zo achter de auto gedragen kan worden. De 8-jarige Ivy uit Transvaalkwartier is niet weg te slaan van het klautertoestel. 'Het is heel gaaf om zo hoog te zijn, want dan kun je alle kanten op zwaaien', vertelt ze.
Haar vriendinnetje Noë kan nog wel wat hulp gebruiken, dus legt Ivy uit hoe het moet. 'Kijk, je moet zo zwaaien en dan met je benen op de touwen', vertelt ze, terwijl ze heen en weer swingt. 'En als je dan afzet kom je weer terecht op je benen', klinkt het enthousiast.
Ook het mountainbiken viel goed in de smaak bij de kinderen
Ook het mountainbiken viel goed in de smaak bij de kinderen © Judith Tielemans
Ook voor de kleintjes is er genoeg te doen. Zo heeft de dochter van Bilal uit Transvaalkwartier een glittervlinder op haar gezicht laten schminken. 'Twee weken geleden zag ik het al voorbij komen op het plein en toen hoorde ik dat dit iedere week in de zomervakantie is', vertelt haar vader vol enthousiasme. 'Mijn drie oudere jongens lopen hier nu rond en gaan zo stunten op die fietsen.'

Iedere woensdag nieuwe sporten en spellen

Met zijn dochter gaat Bilal eerst even naar de draaimolen. 'En dan zien we het wel verder. Er staan bij die trampoline best wel lange rijen, dus ik denk dat ze dan haar geduld gaat verliezen. Misschien gaan we nog wel even langs bij dat boksen, dat ziet er ook wel leuk uit. En dat allemaal voor maar één euro!'
De zomeractiviteiten in Wijkpark Transvaal worden nog tot en met 16 augustus georganiseerd. Tussen 14.00 en 18.00 uur zijn er iedere woensdag nieuwe sporten en spellen te vinden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!