Nieuw radioprogramma 'Lunchroom Lash' vanaf maandag op Den Haag FM

Tom Lash
Tom Lash © Den Haag FM
DEN HAAG - Een heel nieuw radioprogramma bij Den Haag FM. Op maandag 31 juli begint het nieuwe programma Lunchroom Lash, dat voortaan iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur te horen is. Het programma wordt een radiotalkshow met actualiteit, opinies, achtergronden bij het nieuws uit de stad en muziek. Ook is er ruimte voor de mening van de luisteraar, die iedere dag zijn mening kan geven over de stelling van de dag.
Presentator van het nieuwe programma is cabaretier en columnist Tom Lash (29). De afgelopen jaren was hij veelvuldig in theaters door heel het land te zien, nadat hij in 2012 in de finale van cabaretfestival Cameretten had gestaan. Ook trad hij op op Theaterfestival de Parade, maakte columns vooronder meer NPO Radio 1 en in 2021 verscheen zijn eerste boek: Waarom je niet gelukkig bent (en het waarschijnlijk nooit zal worden).
'Ik heb heel erg veel zin om voor Den Haag FM aan de slag te gaan!', zegt Lash. 'Ik loop al langer rond bij de radio, vooral als columnist, maar een echt eigen programma is nieuw voor me. Het lijkt me heel erg leuk om in plaats van de hele tijd mijn eigen mening te spuien, nu ook eens wat meer ruimte te hebben om vragen te stellen en te luisteren naar wat anderen eigenlijk vinden. Mijn eigen mening kan ik in het theater dan wel weer kwijt, want dat blijf ik ook gewoon doen.'

Mening geven

Lash kijkt vooral erg uit naar de rubriek 'De Stelling van de Dag', waarbij luisteraars zelf kunnen reageren en hun mening kunnen geven. De presentator: 'Daar gaan denk ik heel leuke gesprekken uit ontstaan en interessante invalshoeken uitkomen, die ik zelf nooit bedacht zou hebben.'
Het nieuwe programma wordt dagelijks live uitgezonden vanuit de Den Haag FM-studio in de Centrale Bibliotheek aan het Spui, direct na het programma Haags Bakkie.

Aanvulling

Lunchroom Lash is een zeer welkome aanvulling op de programma's van Den Haag FM, vertelt journalistiek leider Maarten Brakema. 'Wij zijn heel blij met de komst van Tom. Het betekent dat er overdag meer live gepresenteerde programma's zijn te horen. Daarmee hebben dus nog meer ruimte om alle mooie verhalen uit de stad een plek te geven.'
Het nieuwe programma past ook heel goed bij de ontwikkeling die Den Haag FM de afgelopen tijd heeft doorgemaakt. De lokale omroep van de mooiste stad van Nederland heeft een aantal nieuwe verslaggevers. Brakema: 'Daardoor kunnen nog meer de wijken in en ons oor te luisteren leggen wat er speelt.'

Wakker

Op werkdagen wordt in Den Haag met ingang van morgen om 07.00 uur wakker met Bob Brinkman en zijn programma Bob Staat Op. Tussen 10.00 en 12.00 uur praat Rosalyn van der Dussen je bij in Haags Bakkie. En daarna blijft de radio aan voor Lunchroom Lash.
Den Haag FM is in Den Haag en omgeving via te ether te beluisteren op FM 92.0 MHz. Verder via DAB+ Kanaal 5C (178.352 MHz). En natuurlijk ook via de eigen app of online.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!