Discobingo bestaat tien jaar: 'Hoe meer valse bingo, hoe leuker'

Yordi (voor) en Mike (achter) | Eigen foto
Yordi (voor) en Mike (achter) | Eigen foto
DEN HAAG - Het begon als een geintje in de Paap, tien jaar later bestaat de Discobingo nog steeds. Van een kerstbingo, tot jaren '90 of een discobingo voor kinderen, Yordi Vermeulen en Mike Aponno maken overal een feestje van. 'Hoe meer valse bingo, hoe leuker', zegt Mike.
De - toen nog - Haagse Discobingo ontstond nadat Yordi zich beklaagde over de dj's in de Paap. 'Hij liep altijd te zeuren op de dj daar, die ook de bar draaide. Dus die zeiden: dan doe je het maar zelf', vertelt Mike in Haags Bakkie. En zo begon het voor Yordi. 'Ik heb mijn eigen dj-avond georganiseerd. Ik bakte er natuurlijk niks van, want dat is best moeilijk.'
Dus hij vraagt Mike erbij. 'En zo is het gedaan, de Classic Night', vertelt Mike. Al snel worden ze gevraagd om ook een pubquiz te organiseren. Mike en Yordi besluiten er een bingo van te maken: de Haagse Discobingo.
Mike (links) en Yordi (rechts) | Eigen foto
Mike (links) en Yordi (rechts) | Eigen foto

Hoe werkt het?

De discobingo werkt als volgt: het is een gewone bingo, maar dan niet met cijfers maar met liedjes. 'Er staat dan bijvoorbeeld Michael Jackson met Thriller. Als je die hoort mag je hem afstrepen', legt Mike uit.
Het publiek doet fanatiek mee en wie valse bingo heeft moet draaien aan een rad met tegenprestaties. 'Dan moeten ze twerken of meezingen', zegt Mike. En een beetje valsspelen is volgens de twee het leukst. 'Als je buurman naar het toilet gaat, kruis vooral wat vakjes aan', tipt Yordi. 'Hoe meer valse bingo, hoe leuker.'
De tegenprestatie | Eigen foto
De tegenprestatie | Eigen foto

Bordspel

Hoewel hun avontuur begon in de Paap hebben ze inmiddels wel in de meeste kroegen en strandtenten gestaan. 'Indigo, Kinsbergen, The Rootz. Welke club eigenlijk niet? We worden ook veel buiten Den Haag gevraagd', zegt Yordi.
Inmiddels hebben ze hun spel ook uitgebreid naar een game. 'We hebben een bordspel gemaakt van de discobingo. Dan kan je thuis spelen of het spel meenemen in de auto op vakantie', aldus Yordi.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!