Vier arrestaties voor inbraak en bedreigingen aan Noordwal en Emmakade

De politie kreeg een melding van een inbraak
De politie kreeg een melding van een inbraak © ANP
DEN HAAG - De politie heeft vrijdagmiddag vier mannen aangehouden aan de Noordwal en de Emmakade in Den Haag. Eén van hen wordt verdacht van een inbraak. De drie anderen zijn aangehouden voor bedreiging en drugshandel. Een paar uur eerder was er in de buurt een harde knal te horen. Een verband tussen de knal en de aanhoudingen is er volgens de politie niet.
De politie kreeg vrijdag een melding van een woninginbraak aan de Noordstraat in Den Haag. Daar werd de inbreker betrapt door toegesnelde agenten. De man verklaarde dat hij was bedreigd, waarop de politie besloot een arrestatieteam in te zetten.
Vervolgens werden panden aan de Noordwal en de Koningin Emmakade onderzocht. Drie mannen werden aangehouden voor de bedreiging en drugshandel. mHet zou gaan om een 36-jarige man uit Den Haag, een 32-jarige man uit Den Haag en een 33-jarige man zonder vaste woonplaats. 'Er zijn ook meerdere goederen meegenomen voor onderzoek in het lab', verklaart een woordvoerder van de politie aan Omroep West.

Onrustig

Het was vrijdag enige tijd onrustig in het gebied. Er staat ook een beschadigde witte Audi en volgens buurtbewoners was er rond 5.15 uur ook een knal te horen. 'Er is wel vaker lawaai in de straat, dus ik ben door gaan slapen', zegt een buurtbewoner. 'Maar toen ik mijn hond aan het uitlaten was, zag ik pas hoe groot de schade was', zegt iemand anders. Volgens de omwonenden lag er een lachgastank voor de auto.
De politie gaat echter niet uit van een verband tussen de aanhoudingen en de knal. 'We hebben daar wel naar gekeken', vertelt een politiewoordvoerder. 'Maar beide zaken worden voor nu apart van elkaar uitgezocht.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!