Babynieuws bij Avonturia de Vogelkelder: 'Het was raak, heel bijzonder'

Baby varanus
Baby varanus © Avonturia de Vogelkelder
DEN HAAG - Beschuit met muisjes bij Avonturia de Vogelkelder. Daar zijn vier eieren van de stekelstaartvaraan uitgekomen. Er is nog een vijfde ei dat nu ook aan het uitkomen is. 'We hebben nog geen namen, dus als iemand suggesties heeft...', zegt Chantal Verbaan van Avonturia.
Het is bijzonder voor Avonturia dat er Veranus Achanthurussen - zoals de Latijnse naam is - zijn geboren. 'Het is de eerste keer dat het ons gelukt is. Want het is altijd de vraag of eitjes bevrucht zijn', vertelt Chantal in Bob Staat Op.
Elke keer dat de dieren eieren leggen is het spannend of ze bevrucht zijn. Reptielenexpert kijken met een zaklamp, als een soort echo, of het eitje bevrucht is. 'Deze keer was het raak, dus daarom is het bijzonder.'
De kersverse ouders
De kersverse ouders © Avonturia de Vogelkelder

Kraamvisite

De baby's zijn nu ongeveer zo groot als een middelvinger. De stekelstaartvaraan heeft, zoals de naam al zegt, stekels op hun staart en stipjes op hun lijf. 'De volwassenen zijn bij ons ongeveer vijftien centimeter.'
Ook merken ze al een beetje de verschillende karakters. 'De ene gaat meer op avontuur, de ander verbergt zich nog wat meer.' Zelf nieuwsgierig geworden? Je kan op kraamvisite bij Avonturia.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!