Pakketje ophalen, vergaderen en je kleding laten stomen: het kan straks in een parkeergarage

DEN HAAG - Van broodjes tot deelscooters. Van vergaderzalen tot een stomerij. Het is straks te vinden in de parkeergarage aan de Amsterdamse Veerkade. Die wordt op dit moment verbouwd. Exploitant Q-Park maakt er in samenwerking met Shell de eerste mobility hub van Nederland.
In de garage op de hoek van de Amsterdamse Veerkade en de Kranestraat worden straks tal van diensten aangeboden. Bezoekers kunnen hier terecht voor eten en drinken, deelfietsen en -scooters en er komen zelfs vergaderzalen. Ook worden de laadplekken in de parkeergarage uitgebreid met drie normale laders en zes snelladers. Dit is naast de al bestaande opladers in de parkeergarage.
Voor omwonenden kan deze mobility hub, zoals het wordt genoemd, handig zijn omdat het een pakketpunt wordt. Ook komt er een wasservice in het gebouw met een wasserij, stomerij en een inleverpunt voor oude kleding, aldus Shell.

Schakel

Het bedrijf wil hiermee naar eigen zeggen een 'schakel vormen in verschillende verkeersvormen'. 'Door deze plekken te gebruiken als overstappunt, kan men de auto parkeren en verder met elektrische deelmobiliteit bewegen door de stad,' aldus Shell. 'Het doel is om zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk de reis te maken in en naar de stad.'
Eten, drinken, pakjes ophalen, vergaderen, een deelscooter lenen: het kan straks in de parkeergarage
Eten, drinken, pakjes ophalen, vergaderen, een deelscooter lenen: het kan straks in de parkeergarage © Shell
Den Haag krijgt de eerste mobility hub van Nederland. Shell wil in samenwerking met met Q-park ook hubs bouwen in Amsterdam, Maastricht en en Rotterdam. In die laatste stad komen er straks twee.
Shell verwacht dat de vernieuwde garage eind september opengaat.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!