STRAATVRAAG | Hetero Parade op Scheveningen: 'Wij hetero's worden in verdomhoekje geduwd'

Straatvraag over de Hetero Parade
Straatvraag over de Hetero Parade
DEN HAAG - DEN HAAG - In de Straatvraag gaat presentator Pim Markering de straat op om met de inwoners van Den Haag te praten over een actueel onderwerp. Dit keer: de eerste editie van de Hetero Parade.
Op Scheveningen vond dinsdagmiddag de eerste editie van de Hetero Parade plaats. Als tegenhanger van de Gay Pride in Amsterdam, die deze week plaats vindt, organiseerde Duindorper Maurice van der Toorn de parade voor hetero's. 'Ik word helemaal gestoord van dat overdreven gedoe. Waarom moeten homo's altijd zoveel aandacht trekken in het openbaar?'.
Slechts een aantal mensen kwam af op de Hetero Parade, waaronder de voorzitter en vice-voorzitter van Stichting De Roze Leeuw. Een belangenorganisatie voor Nederlandse homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen.

Belachelijk

De bestuurders steunen de actie van Maurice van der Toorn omdat zij zich niet thuis voelen bij de Pride in Amsterdam. 'Wij voelen ons daar niet veilig en vinden het ook belachelijk dat homo's hun geaardheid altijd zo extreem moeten ventileren. Wij merken dat mensen het ervaren alsof het hele 'woke-gebeuren' hun door de strot geduwd wordt. Daarnaast willen wij de heteroseksuelen eens in het zonnetje zetten. We hebben ze ook nodig om onszelf voort te planten als mens.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!