KNMI waarschuwt voor harde windstoten: hinder door storm en regen

Op het Rijswijkseplein trotseert een wandelaar de storm Poly
Op het Rijswijkseplein trotseert een wandelaar de storm Poly © Den Haag FM
DEN HAAG - Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten donderdagmorgen. Volgens het weerinstituut kan de wind een snelheid van 80 kilometer per uur bereiken. Pas rond 11.00 uur zal de wind naar verwachting af gaan nemen.
De wind komt van zee af, legt het KNMI uit. Vanwege de harde windstoten heeft het instituut voor donderdag code geel afgegeven. De waarschuwing geldt tussen 6.00 uur en 11.00 uur. 'Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ontvangen van de neerslag, en de wind', aldus het KNMI.
Een week geleden was het ook al eens raak met code geel. Toen gaf het weerinstituut dezelfde waarschuwing af en viel er lokaal bijvoorbeeld bijzonder veel regen in de regio.

Onstuimig

Het weer is de afgelopen weken erg onstuimig. Aan het begin van de maand juli was er de eerste zomerstorm in jaren: Poly. De schade bleef toen beperkt. Wel ondervonden veel fietsers en wandelaars overlast. Ook de tent van Hans Klok op het strand van Scheveningen bezweek door de storm.
Vanaf volgende week kunnen de paraplu's worden opgeborgen. 'Het wordt een stuk minder wisselvallig en de temperatuur kan weer oplopen tot boven de twintig graden', zegt weerman Huub Mizee van Omroep West.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!