'Coronaschotten' roodbeige trams vervangen door deuren: 'Vinden trambestuurders prettig'

© Den Haag FM
DEN HAAG - Zo'n anderhalf jaar na de laatste lockdown worden de coronaschotten in de roodbeige trams vervangen door deurtjes. Dat laat HTM weten na vragen van Den Haag FM.
Tijdens de coronapandemie werden in de trams schotten neergezet, zodat de trambestuurder afgesloten was van de passagiers. De schotten stonden bijvoorbeeld na het eerste bankje, waardoor die niet gebruikt konden worden als zitplaats en ook de voorste ingang niet bruikbaar was.
De schotten bleven na de lockdown staan omdat 'trambestuurders dat prettig vonden', laat HTM weten. 'We zijn bezig geweest om te kijken naar een alternatief voor de houten schotten en hebben verschillende mogelijkheden getest', aldus de HTM.
© Den Haag FM

Cabinedeur

Besloten is om de schotten de komende maanden te vervangen voor een cabinedeur of -scherm. Op die manier blijft de trambestuurder afgesloten zitten. 'En daardoor kunnen reizigers weer instappen bij de deur vooraan en de stoelen komen weer beschikbaar', zegt HTM.
Een van de trams op lijn 6 heeft al een deur in plaats van zo'n schot. Verwacht wordt dat eind november alle roodbeige trams deze nieuwe deur hebben en de houten schotten kunnen worden verwijderd. De levering van de deuren duurde langer door een tekort aan materialen door de oorlog in Oekraïne. In de week van 1 september wordt een deel geleverd en getest, aldus HTM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!