Hubertustunnel anderhalf jaar dicht voor grote renovatie

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - De gemeente Den Haag gaat de Hubertustunnel grondig renoveren. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden vanaf 2025 plaatsvinden. Zodra de renovatie begint, wordt de tunnel in beide richtingen afgesloten. 'De exacte data voor de renovatie worden begin volgend jaar bekendgemaakt', aldus een woordvoerder van de gemeente.
De renovatie zou tussen 1 januari 2025 en 30 april 2026 moeten plaatsvinden. De installaties die in de tunnel hangen zijn volgens een woordvoerder van de gemeente aan het einde van hun levensduur.
'Dit zijn bijvoorbeeld de veiligheidssystemen, de ventilatoren en de hulpposten in de tunnel. Tegelijkertijd worden er ook werkzaamheden aan het viaduct uitgevoerd', gaat een woordvoerder van de gemeente verder.

Renovatie hard nodig

De renovatie is ook hard nodig. Volgens de gemeente voldoet de tunnel nog prima aan de veiligheidsvoorschriften, maar wanneer er niet wordt gerenoveerd kan dat tot meer hinder leiden. 'Dan kunnen mogelijk storingen vaker optreden en moet de tunnel vaker langere tijd dicht om de storingen op te lossen', aldus de gemeente Den Haag tegen Omroep West.
Het is nog onduidelijk hoeveel de renovatie moet gaan kosten, het aanbestedingsproces loopt namelijk nog. Ook moet nog een voorstel voor de renovatie naar de gemeenteraad worden gestuurd. 'Daarom kunnen er nog geen uitspraken worden gedaan over de kosten.'

Werkzaamheden aan tunnel en viaduct

Den Haag wil de werkzaamheden aan het viaduct en de tunnel tegelijk uitvoeren, zodat de verkeershinder zo veel mogelijk wordt beperkt. 'Tijdens de renovatie zal de tunnel ook volledig afgesloten zijn in beide richtingen.'
Er wordt dan ook gekeken naar omleidingsroutes, hoewel nog onduidelijk is hoe deze moeten gaan lopen. 'Daar doen we nu verkeersanalyses voor, om in kaart te brengen hoe we dat het beste kunnen aanpakken', aldus de woordvoerder. Er wordt nog onderzocht hoe de overlast zo veel mogelijk te beperken.

'Geen werkzaamheden op omleidingsroutes'

De omleidingsroutes die worden bekeken, zullen dan in elk geval niet worden aangepakt. 'De renovatie gaat natuurlijk leiden tot overlast, maar de bereikbaarheid zal tijdens de afsluiting worden gewaarborgd. Tijdens de renovatie gaan we ervoor zorgen dat er geen werkzaamheden worden gepland op andere omleidingsroutes.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!