Elise Schaap undercover als 'Haagse' taxichauffeur: 'Het lag er dik bovenop'

© Ruud Janssen
DEN HAAG - Een accent van een stad of regio onder de knie krijgen en dan de bewoners ervan overtuigen dat je daar ook daadwerkelijk vandaan komt. In haar programma Blablabla met Schaap waagt actrice Elise Schaap zich elke week aan een nieuw accent. Vanavond probeert ze Haags te leren en gaat ze undercover als Haagse taxichauffeur. Isabel van der Meijden is een van de passagiers. In Bob Staat Op vertelt ze of Elise haar in de maling kon nemen.
In de nieuwste aflevering van het programma, die nu al op Videoland te zien is, gaat Elise op pad om het Haags onder de knie te krijgen. Zo vertelt Haagse actrice Anna Drijver haar over de harde 'G', praat ze met Samantha Steenwijk en haar über-Haagse vader en krijgt ze les van Sjaak Bral.
En dan gaat ze undercover in de taxi. Een van haar passagiers is Isabel van der Meijden van de Naaierij. Het idee was dat ze niet door zou hebben dat ze met Elise Schaap in de taxi zat. 'Ik dacht dat het voor iets anders was, om Haagse bedrijfjes te promoten. Een soort promofilm voor Den Haag', vertelt ze in Bob Staat Op.

In de maling genomen

Maar al snel ruikt ze onraad. 'Ik was haar vragen aan het beantwoorden en ik had wel een voorgevoel dat er iets niet klopte', zegt Isabel. 'Ze praatte Haags, maar het lag er te dik bovenop voor mijn gevoel. En ik zag dat ze een pruik op had. Ik dacht: ik word hier in de maling genomen.'
Op de vragen van Isabel weet Elise toch goede - Haagse - antwoorden te geven. Maar dat komt doordat het met een oortje wordt ingefluisterd door Sjaak Bral. Toch zegt ze achteraf dat het haar opviel dat Elise niet helemaal Haags is.
Hoe zit het met alle andere passagiers? Die lijken een stuk minder sceptisch. Maar of Elise slaagt als échte Haagse taxichauffeur, daarvoor moet je de aflevering kijken.
De Haagse aflevering van Blablabla met Schaap is om 21.45 te zien op RTL4 en staat nu al op Videoland.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!