Verkeersomleidingen bij De la Reyweg voor aanleg warmteleiding

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Warmtelinq
DEN HAAG - De aanleg van de warmteleiding langs De la Reyweg en in de wijk Transvaal begint op maandag 21 augustus. De werkzaamheden hebben grote gevolgen in het gebied. Zo wordt de De la Reyweg afgesloten tussen de Kempstraat en het Veluweplein. In de wijk Transvaal zijn geen omleidingen.
De werkzaamheden in de omgeving van de De la Reyweg vinden in drie fasen plaats. Eerst worden er buizen klaargelegd en aan elkaar gelast. Dat gebeurt tussen augustus en oktober van dit jaar.
Daarna worden tussen september en november de buizen verder aan elkaar gelast tussen de Kempstraat en de rotonde bij de Dierenselaan. De De la Reyweg wordt dan verder afgesloten. Tussen november en december wordt de lange buis van bijna 800 meter onder het Veluweplein geboord.
Met de ondergrondse leiding van WarmtelinQ wordt restwarmte uit de Rotterdamse haven gebruikt om huizen en bedrijven te verwarmen. De leiding gaat van Rotterdam via Vlaardingen, Delft en Rijswijk naar Den Haag. In onze stad gaat de leiding van de Guntersteinweg tot aan het De Constant Rebecqueplein.

Omleidingsroute

De De la Reyweg wordt afgesloten in de richting van het Veluweplein (zuiden). Autoverkeer moet vanaf 21 augustus daarom een andere route nemen: via de Loosduinseweg en de Zuiderparklaan. Of via de Monstersestraat, de Heemstraat en de Hoefkade. Sommige straten lopen tijdelijk dood.
© Warmtelinq
Vanaf het Veluweplein in de richting van de Kempstraat en de Dierenselaan (noorden) is de De la Reyweg gewoon open. Ook fietspaden en stoepen blijven open. Fietsers en voetgangers kunnen de De la Reyweg oversteken bij de Kempstraat, de Barneveldstraat en het Veluweplein. Bus 26 rijdt tijdelijk een andere route.

Geen omleidingen in Transvaal

Er komen twee bouwplaatsen in Transvaal: aan de rand van wijkpark Transvaal en op de hoek van de Delftselaan/Herman Costerstraat. De warmteleiding wordt van de ene bouwplaats onder de weg en de trambaan door, naar de andere bouwplaats getrokken.
Er vinden in deze wijk geen omleidingen plaats. Ook de tram blijft gewoon rijden. Winkels en woningen blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Wel kan er overlast van geluid, trillingen of stof optreden. Bewoners krijgen van de aannemer per brief te horen waar en wanneer er wordt gewerkt. In oktober volgen werkzaamheden aan de Middachtenweg, Moerweg en Tripstraat.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!