Zes kinderen onwel door onbekende stof, nog niet iedereen uit ziekenhuis

Zes kinderen werden zaterdagavond onwel aan de Goudriaankade
Zes kinderen werden zaterdagavond onwel aan de Goudriaankade © Regio15
DEN HAAG - Bijna alle kinderen die zaterdagavond onwel zijn geworden na een incident met een onbekende stof zijn uit het ziekenhuis. Het onderzoek naar waarom de kinderen ziek werken neemt vermoedelijk nog enkele dagen in beslag. 'We hopen in de loop van volgende week meer uitsluitsel te hebben over de oorzaak', aldus de politie zondag.
Hulpdiensten werden zaterdag rond 19.00 uur naar de Goudriaankade in Den Haag gestuurd omdat zes kinderen van twee gezinnen onwel werden. Mogelijk hebben de kinderen tijdens het buitenspelen iets gevonden waardoor ze ziek werken.
De kinderen zijn tussen de vier en veertien jaar. Zij zijn alle zes naar het ziekenhuis gebracht. Een politiewoordvoerster kan zondag niet zeggen hoeveel kinderen inmiddels weer thuis zijn. Ook kan ze niet delen wat hun toestand is. De politie probeert nog te achterhalen wat er precies is gebeurd. In de woning waar de hulpdiensten zaterdag op af moesten, is geen koolmonoxide gemeten.

'Achteruit gegaan'

Een dag later is het rustig in de straat in het stadsdeel Laak. Er zitten bedrijven met daarboven sociale huurwoningen. Een jongeman heeft samen met zijn vader een garage. Hij vertelt tegen Omroep West dat de wijk de afgelopen jaren achteruit is gegaan.
Ook een andere buurtbewoonster vindt dat. Zij gaat verhuizen. ‘In eerste instantie omdat ik ga samenwonen. Maar ik woon hier nu zes jaar, maar de wijk is echt achteruit gegaan.

Onveilig

Het is niet het eerste incident dit jaar in het stadsdeel. Zo werd in juni van dit jaar een 41-jarige man van dichtbij doodgeschoten in de Wenckebachstraat. Een jaar eerder werd de 17-jarige Myron doodgestoken. In 2019 wordt de 20-jarige Bilal Aydin doodgestoken op de Goudriaankade, nabij de Rijswijkseweg.
Buurtbewoners maken zich zorgen om de buurt. ‘Dit is geen veilige wijk. Je kunt je maar beter nergens mee bemoeien. Ik voel mij niet fijn, maar het is niet anders. Eigenlijk moet je er maar niet te veel over nadenken, want dan kom je helemaal niet meer buiten. Het liefst zou ik verhuizen’, zei een buurtbewoner vorige maand tegen Den Haag FM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!