Erasmusweg krijgt nieuw asfalt: verkeer moet week omrijden

Erasmusweg
Erasmusweg © Google Maps
DEN HAAG - Omdat het asfalt op een deel van de Erasmusweg en Poeldijkseweg in slechte staat is wordt dit vervangen. De werkzaamheden beginnen volgende week maandag (14 augustus) en duren tot en met 25 augustus. Tijdens een deel van het werk moeten automobilisten omrijden.
In de eerste week, van 14 tot en met 18 augustus, worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd op de Erasmusweg (vanaf het kruispunt met de Lozerlaan en Wippolderlaan tot de gemeentegrens). De weg is nog begaanbaar, maar een van de twee rijbanen is dan afgesloten voor het verkeer.
Een week later wordt het asfalt weggehaald en vervangen van zowel de Erasmusweg als de Poeldijkseweg en het fietspad daar. Automobilisten kunnen in de tweede week van het werk geen gebruikmaken van de weg en moeten omrijden.
Omleidingen
Omleidingen © Gemeente Den Haag

Omleidingen

  • Het verkeer richting Wateringen en Kwintsheul wordt omgeleid via de Lozerlaan, Nieuweweg, Paul Captijnlaan, Arckelweg en Zuidwijckweg.
  • Het verkeer richting Naaldwijk en Poeldijk wordt omgeleid via de N222, N465, Middelbroekweg en Burgemeester Elsenweg.
  • Het verkeer richting Wateringen en Den Haag wordt omgeleid via de Arckelweg, Paul Captijnlaan, Nieuweweg en Lozerlaan.
  • Het verkeer richting de Lozerlaan wordt omgeleid via de Poeldijkseweg, Noordweg, Laan van Wateringse Veld en Erasmusweg.
Bij de Poeldijkseweg, waar ook wordt gewerkt aan het fietspad, komt een tijdelijk fietspad te liggen. Op die manier kunnen (brom)fietsers langs het werkgebied rijden. Op het kruispunt met de Lozerlaan kunnen fietsers oversteken om de weg richting Poeldijk en Wateringen te vervolgen.
Werkzaamheden Erasmusweg
Werkzaamheden Erasmusweg © Gemeente Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!