Nieuwe campagne tegen asociale weggebruikers op Scheveningen

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Met als motto 'Je auto is gek, maar rij jij normaal?' begint de gemeente een campagne om de verkeersveiligheid op Scheveningen te verbeteren. Nu ervaren bewoners en bezoekers van de badplaats nog regelmatig overlast door auto's die hard optrekken of voor veel geluid zorgen. Dat zou vooral worden veroorzaakt door jonge, mannelijke automobilisten.
Met de campagne hoopt men dat jongeren meer inzicht krijgen in wat ze doen en de gevolgen ervan. 'Het gedrag van sommige jongeren zorgt voor ergernis, overlast en soms ook voor onveilige situaties. Daarom lanceren we deze nieuwe campagne', zegt verkeerswethouder Robert van Asten (D66). 'Hiermee willen we automobilisten die overlast veroorzaken stimuleren om hun gedrag aan te passen.'
Sinds een paar dagen gaan jongerenwerkers op straat in gesprek met jongeren en worden verschillende video's gedeeld op sociale media. In de video's zijn voorbeelden van hinderlijk gedrag te zien, zoals geluidsoverlast, te hard rijden en het niet volgen van de regels. Ook is te zien hoe het wél zou moeten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!