Kinderen in Laak werden onwel door snoepjes met THC

Zes kinderen werden zaterdagavond onwel aan de Goudriaankade
Zes kinderen werden zaterdagavond onwel aan de Goudriaankade © Regio15
DEN HAAG - De zes kinderen die afgelopen zaterdag onwel werden in een woning aan de Goudriaankade, hadden THC in hun bloed. Dat meldt de politie. THC is de werkzame stof in cannabis. De stof zat in dit geval verwerkt in een snoepje.
'De kinderen vertelden dat zij snoepjes hadden gegeten in de woning en kort daarna, onder andere, duizelig werden en hoofdpijn kregen', schrijft de politie.
Uit onderzoek bleken de snoepjes ook THC (TetraHydroCannabinol) te bevatten. 'Er zijn geen aanwijzingen dat de snoepjes zijn verstrekt aan de kinderen en het bezit van dergelijke producten is niet strafbaar', aldus de politie. Het onderzoek wordt daarom afgesloten. Eerder deed de brandweer in de woning al een CO-meting, maar koolmonoxide werd niet gemeten.
De groep kinderen, afkomstig uit twee gezinnen, werd zaterdagavond ziek. De kinderen zijn tussen de vier en vijftien jaar oud. Zij zijn dit weekend alle zes naar twee ziekenhuizen gebracht. De kinderen zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en maken het goed.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!