Scheveningen staat tien dagen lang in het teken van WK Zeilen

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Scheveningen staat vanaf vandaag tien dagen in het teken van het WK Zeilen. Op het Noorderstrand is het 'Festival aan Zee' te vinden en voor de kust worden wedstrijden gevaren.
Van donderdag 10 tot en met zondag 20 augustus strijden 1.200 topzeilers uit ruim 82 landen om de wereldtitels, daarnaast is het een kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs.
Ruim 900 boten zullen de komende dagen voor de kust van Scheveningen in actie komen. Tevens zijn er 350 coachboten en 140 boten van de organisatie naar de badplaats gekomen.
© Gemeente Den Haag

Festival aan Zee

Tijdens het WK Zeilen is een deel van het Noorderstrand het terrein voor het 'Festival aan Zee'. Daar zijn tien dagen lang verschillende activiteiten, demo's en clinics te vinden op het strand.
Zo kan je op 11 augustus een clinic volgen van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade, een dag later kan je leren om staand te peddelen op een board en op 15 augustus kan je fietsen op het water door middel van een sub met een frame erop. Ook zijn er surflessen, aquabootjes en is er een strandbioscoop. Op 11 augustus is de film 'The Mercy' te zien, op woensdag draait 'Chasing Mavericks'.
Het evenemententerrein aan de Strandweg 2 is dagelijks geopend van 10.00 tot 20.30 uur, met uitzondering van de eerste en de laatste dag. Donderdag is het terrein open van 10.00 tot 17.00 uur en op 20 augustus tot 16.00 uur.

Bereikbaarheid

Vanwege de verwachte drukte bij het evenement adviseert de gemeente om met de fiets, deelfiets, privé- of deelscooter naar Scheveningen te komen. Ook is het mogelijk om vanaf station Den Haag HS met tram 1, 9, 11 en 12 naar het evenement te gaan. Vanaf CS kan dat met tram 9 of bus 22. Wie met de auto komt wordt geadviseerd gebruik te maken van Park + Beach of te parkeren in een parkeergarage.
Het volledige raceschema van de komende tien dagen vind je op de website van het WK Zeilen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!