Uittips Den Haag: Wijn Festijn, strandbios, Mama Africa in Zuiderpark en WK Zeilen

© denhaag.com
DEN HAAG - Na een paar regenachtige weken wordt het dit weekend eindelijk weer zonnig met zo'n 22 tot 25 graden. Gelukkig zijn er dit weekend genoeg leuke buitenactiviteiten te doen in Den Haag, zoals het Wijn Festival, muziek in het Zuiderpark en het WK Zeilen. Wij zetten wat tips voor je op een rij.

Wijn Festijn

Op het Lange Voorhout kan je dit hele weekend lekker wijnen, wijnen wijnen op het Wijn Festijn.
Met meer dan 100 verschillende wijnen op het festival, maar ook voor lekkere kaasplankjes, charcuterie en mooie vega-gerechtjes, is er voor ieder wat wils! Meer info en tickets vind je op de site van het Wijn Festijn.

Strandbios bij Indigo

Bij strandtent Indigo kan je donderdagavond met de voetjes in het zand een film kijken bij de strandbios. Vanaf 22.00 uur draait daar de film Superbad.
Een kaartje kost 12,50 euro en is alleen aan de deur te koop.

WK Zeilen

Stond Scheveningen in juni nog in het teken van de Ocean Race, dit weekend komen er alweer zeilboten naar de kust voor het WK Zeilen.
1.400 topzeilers uit meer dan negentig landen, die van 10 tot en met 20 augustus in de tien Olympische klassen om de wereldtitels strijden. Deze wereldkampioenschappen zijn bovendien het belangrijkste kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar.
Daarnaast is er ook een Festival aan Zee waar voor bezoekers van alles te doen is. Meer info vind je op deze site.

Latin in the Park

Het Zuiderparktheater staat dit weekend weer bol van de muziek. Zo kan je vrijdag naar Latin in the Park.
De tweede editie staat in het teken van de Fania All Stars, het boegbeeld van de salsamuziek wereldwijd. De muziekgroep werd opgericht in 1968 en bestond uit een collectief van de grootste salsa-artiesten uit die tijd. Denk aan o.a. Hector Lavoe, Celia Cruz en Willie Colon. Als collectief maakten zij de term salsa populair als verzameling van verschillende Latijns-Amerikaanse stijlen.
Met live muziek, een dj tot in de late uurtjes, foodtrucks op het terrein, sfeervolle zithoekjes en natuurlijk ijskoude drankjes om mee af te koelen. Meer weten? Check de site van het Zuiderparktheater.

Mama Africa

Heb je er na vrijdag nog geen genoeg van gekregen? Dan kan je zaterdag naar Mama Africa in het Zuiderparktheater.
Een viering van moderne Afrikaanse muziek, maar ook van de klassiekers waarmee het begon. Zoals altijd kun je de beste Afro Beats, Azonto, Kuduro, Coupé Décalé, Ndombolo & meer Afrikaanse vibes verwachten! Het Deep Origin Sound System zal speciaal voor deze editie aanwezig zijn om je een mix te brengen van opwindende Amapiano gecombineerd met complementaire Afrikaanse-house/tech.
Op moment van schrijven zijn er nog een paar kaarten beschikbaar.

Street art tour

Vind je het leuk om de stad te verkennen en tegelijk kunst te kijken? Pak dan je fiets en doe de Street art tour. Al fietsend door het centrum en het opkomende industriegebied van de stad laten we je zien en delen we met je wat we geleerd hebben van onze lokale street art expert. Je ziet kunstwerken van lokale en internationale artiesten op muren, gebouwen en op straat.
De fietstour is elke dag beschikbaar om 11:00 en 16:00 en duurt in totaal 2,5 uur. Verzamelpunt hostel The Golden Stork (Bierkade 22, Den Haag). Meer informatie vind je hier.

Beklim de Haagse Toren

Wil je de stad liever op een andere manier bekijken? Beklim dan de Haagse Toren en geniet van het uitzicht over de stad.
Uitzicht vanaf de Haagse Toren
Uitzicht vanaf de Haagse Toren © denhaag.com
De Haagse Toren heeft veel betekend voor Den Haag. Je kan je voorstellen dat er na een lange geschiedenis genoeg te vertellen is. Daarom kan je samen met een gids De Haagse Toren beklimmen. Je gaat niet in één keer naar boven: op elk van de vier zolders wordt gepauzeerd en heeft de gids tijd om je alles te vertellen. Boven op de omloop geniet je van 600 jaar uitzicht over Den Haag en bij mooi weer nog veel verder!
Meer info over tijden en tickets vind je hier.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!