Pleinen en straten rondom Binnenhof aangepakt: gemeente vraagt jouw mening

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - Wil je meer groen en bankjes, wat vind je van de oversteekplaatsen en waar wil je je fiets kwijt? Het zijn vragen die gemeente inwoners stelt voor een nieuw ontwerp van het gebied rondom het Binnenhof.
Het Plein, de Korte Vijverberg, Spui, Hofweg, Vijverdam, Buitenhof en Lange Poten krijgen een make-over. Daarvoor wil de gemeente graag de input van de Haagse inwoners. 'We willen dat de openbare ruimte mooi aansluit op de renovatie van het Binnenhof', schrijft de gemeente.
In de enquête worden vragen gesteld zoals: Wat heeft uw voorkeur voor de straten rondom het Binnenhof? Wilt u meer schaduw of zon? Wat heeft uw voorkeur voor pleinen in de Binnenstad? En, heeft u liever een eigen rij-wandelstrook of dat alle weggebruikers de weg delen met elkaar?

Ontwerp

Begin volgend jaar kiest de gemeente een eerste ontwerp. Bewoners en ondernemers mogen daar dan op reageren. Daarna komt er een voorlopig ontwerp voor de make-over.
Als de raad het plan goedkeurt wil de gemeente in 2025 beginnen met de uitvoering. De startdatum hangt nog wel af van wanneer het Rijksvastgoedbedrijf klaar is met de buitenruimte. Deze datum wordt later bekendgemaakt.
De vragenlijst Om het Hof is hier in te vullen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!