Celstraffen voor botsing met hoge snelheid in Victory Boogie Woogietunnel

© Regio15
DEN HAAG - Voor het veroorzaken van een ongeluk in de Victory Boogie Woogietunnel heeft Nuzdar S. (25) uit Leiden een jaar gevangenisstraf gekregen, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Hij reed met 216 kilometer per uur door de tunnel. Zijn vriend Redouan E. (23) uit Den Haag reed 179 kilometer per uur en moet zes maanden de cel in, waarvan drie voorwaardelijk, en mag anderhalf jaar niet autorijden. De Leidenaar mag drie jaar geen auto meer besturen.
De straffen vallen veel hoger uit dan de eisen van het Openbaar Ministerie. Dat had tegen de twee alleen werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen geëist. 'Deze straffen doen geen recht aan de ernst van de zaak', zei de rechter woensdag bij de uitspraak.
Nuzdar S en Redouan E. reden op nieuwjaarsdag 2022 de Victory Boogie Woogietunnel in om een vriend in Voorburg op te halen, ieder in een eigen auto. Vlak voor het eind van de tunnel raasde S. in de Mercedes van zijn broer voorbij E. in de Volkswagen Golf, en stuurde hij zijn auto naar de rechterbaan. Daar klapte hij op de achterkant van een Ford Fiesta, waardoor de bestuurder zware verwondingen opliep.

Straatrace niet bewezen

Uit schattingen van de politie blijkt dat S. met zijn Mercedes in de tunnel een topsnelheid van 216 kilometer per uur bereikte, waar maximaal 75 is toegestaan. Toen hij de Ford Fiesta raakte, zou hij nog 187 kilometer per uur gereden hebben. De topsnelheid van zijn maat Redouan E. bedroeg in de tunnel volgens de politie 179 kilometer per uur.
De rechtbank vindt niet bewezen dat beide mannen een straatrace in de Victory Boogie Woogietunnel hielden, want ze hadden daar geen expliciete afspraken over gemaakt. Maar door met maximaal 216 kilometer per uur door de tunnel te razen, had Nuzdar S. zich roekeloos gedragen, aldus de rechtbank. 'Er moet ernstig getwijfeld worden of de verdachte wel over de geschiktheid beschikt om aan het verkeer deel te nemen', oordeelde de rechter.

Lachgasfles in achterbak

Redouan E. zou 'in ernstige mate de verkeersregels geschonden' hebben. De rechtbank vindt het bovendien 'kwalijk' dat beide mannen zich na het ongeval amper bekommerden om de Ford Fiesta-bestuurder. Nuzad S. wilde nog een lachgasfles in de achterbak van zijn Mercedes verbergen, en Redouan E. keek of zijn Volkswagen Golf geen schade had opgelopen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!