Trouwjurk Sex and the City binnenkort te zien in dit Haagse museum

Foto via Kunstmuseum (ANP)
Foto via Kunstmuseum (ANP)
DEN HAAG - Het is een iconische scène uit de film Sex and the City uit 2008. Carrie Bradshaw wordt door mr. Big in de steek gelaten vlak voor de bruiloft (sorry voor deze spoiler). Daar stond ze dan in haar gigantische trouwjurk, ontworpen door Vivienne Westwood. En die jurk is dit najaar te zien in het Kunstmuseum.
Dé jurk is onderdeel van de tentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion. Je loopt in het museum langs de rijke geschiedenis van de Britse mode. Onderdeel daarvan is een eerbetoon aan de vorig jaar overleden Dame Vivienne Westwood met de trouwjurk van Carrie Bradshaw als eyecatcher.
Ook zijn er creaties te zien van andere grote Britse designers zoals Alexander McQueen, Stella McCartney, Charles Frederick Worth, Liberty's, Lucile, Edward Molyneux, Mary Quant, Katharine Hamnett, Paul Smith, John Galliano, Phoebe Philo, Richard Quinn, Gareth Pugh, Simone Rocha en jonge talenten zoals Bora Aksu, Robert Wun, Charles Jeffrey Loverboy en Matty Bovan.
De tentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion is te zien van 9 september tot en met 23 januari in het Kunstmuseum.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!