Agent raakt gewond aan nek bij aanhoudingen in Papestraat

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Politie.nl
DEN HAAG - Bij een aanhouding in het uitgaanscentrum van de stad is dit weekend een agent gewond geraakt. De politie meldt dat de agent gewond raakte aan zijn nek. Omdat omstanders zich bemoeiden met de aanhouding van twee personen moest pepperspray en de wapenstok ingezet worden.
Rond kwart over vijf in de ochtend kregen de hulpdiensten zondag melding van een incident in de Papestraat. Onderweg daarnaartoe werd de fiets van een van de agenten door een man vast gepakt, een andere man pakte de agent zelf vast.
Daarop werd besloten de twee aan te houden voor het belemmeren van de agenten. Een van de mannen besloot de agent 'met forse kracht' aan zijn fietshelm vast te pakken waardoor de agent geen lucht meer kreeg en gewond raakte aan zijn nek.

Pepperspray en wapenstok ingezet

Daar hield het niet bij op, want een groep omstanders besloot zich met de aanhoudingen te bemoeien en belaagde de agent. Vanwege de dreigende situatie werden extra collega's op te toepen. Er werd door agenten gebruik gemaakt van pepperspray en de wapenstok.
De man die de agent had mishandeld bleef zich echter tegen zijn verhouding verzetten. Uiteindelijk konden de twee verdachten, een 34-jarige man uit Den Haag en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, worden ingesloten. Tegen de man van 34 is aangifte gedaan vanwege de mishandeling. Na verhoor is de 23-jarige vrijgelaten. De andere man wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!