Nieuw asfalt voor fietspad Prinsegracht en Buitenom: houd rekening met deze omleidingen

Fietspad Prinsegracht
Fietspad Prinsegracht © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Aan de Prinsegracht en het Buitenom wordt de komende zes weken gewerkt aan de fietspaden. Het fietspad op beide wegen krijgt nieuw asfalt en de stoepranden langs de voet- en fietspaden worden hersteld. Fietsers moeten daarom omrijden. Ook voor automobilisten is twee weken niet mogelijk om over een deel van de Prinsegracht te gaan.
De eerste twee weken, van 14 tot en met 17 augustus, wordt er gewerkt aan de Prinsegracht tussen Jan Hendrikstraat en Lijnbaan. In de tweede periode (28 augustus tot en met 10 september) gaat het om werk aan de overzijde, in het gebied tussen de Lijnbaan en de Boekhorststraat. Tegelijkertijd krijgt ook een deel van de autobaan (bij de Lange Beestenmarkt) nieuw asfalt. Van 11 tot en met 22 september is het Buitenom tussen de Vaillantbrug en de Prinsegracht aan de beurt.
Werkzaamheden Buitenom en Prinsegracht
Werkzaamheden Buitenom en Prinsegracht © Gemeente Den Haag

Minder parkeerplek & afvalcontainers gesloten

Tijdens de werkzaamheden zijn enkele parkeerplekken in de straat afgesloten, tevens wordt een deel gebruikt door de aannemer om materiaal te plaatsen. Wanneer er wordt geasfalteerd zijn alle parkeervakken in het werkgebied afgesloten.
In de zijstraat van de Lange Beestenmarkt zijn de ondergrondse restafvalcontainers (orac's) afgesloten. De gemeente raadt bewoners aan het afval in een andere bak te gooien en buren te helpen wanneer zoiets voor hen te ver lopen is.

Omleiding fietsers

Tijdens de werkzaamheden zijn er enkele omleidingen ingesteld. Van 14 tot en met 28 augustus kunnen (brom)fietsers gebruik maken van de Boekhorstraat, het Hoge Zand en het Buitenom in plaats van de Prinsegracht. In de tweede periode gaat de omleiding via de Brouwersgracht naar het Hoge Zand om via de Broekhorststraat naar de Grote Markt te gaan.
Van 4 tot en met 11 september start de omleiding bij Olienberg, om via de Spijkermakersttaat naar het Hoge Zand en de Boekhorstraat door te gaan. in de laatste week is er een omleiding vanwege het werk op het Buitenom. Fietsers kunnen dan via het Vaillantplein richting de Prinsegracht gaan.

Omleiding automobilisten

Voor automobilisten zijn er twee periodes waarbij ze moeten omrijden. Van 21 tot en met 28 augustus kan men via Brouwersgracht de weg verlaten om verder te gaan via Om en Bij en de Hobbemastraat.
Ook kan men omrijden via de Jan Hendrikstraat, Torenstraat, Vondelstraat, Elandstraat, Koningin Emmakade, Noord West Buitensingel en Lijnbaan. Van 4 tot en met 11 september kunnen automobilisten de Prinsegracht in omgekeerde route verlaten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!