Uittips Den Haag: Jazz Aan Zee, foodtruckfestival Rrrollend en MirchiFest

© Rrrollend
DEN HAAG - Van festivals tot foodtrucks: er is dit weekend weer genoeg te doen in Den Haag. Nog geen plannen? We helpen je op weg met wat inspiratie in de uittips van deze week.

Foodtruckfestival Rrrollend

Eten, drinken en entertainment: Foodtruckfestival Rrrollend strijkt van 18 tot en met 20 augustus weer neer langs de Hofvijver. Er staan tientallen foodtrucks op het Lange Voorhout waar je de lekkerste dingen kunt halen.
Het foodtruckfestival is vrijdag geopend van 16.00 tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 22.00 uur. Toegang is gratis, maar als je eten van de foodtruck wilt proberen moet je natuurlijk je pinpas meenemen.

Jazz Aan Zee

Op De Pier kan je in augustus elke zondag tussen 15.00 en 17.00 uur naar Jazz Aan Zee. Komende zondag 20 augustus staan Boris van der Lek & The Jazz Fluencers op het programma. In Bar De Pier treden de bandjes op en kun je bij de horeca een lekker hapje en drankje halen. Op 27 augustus is de laatste editie van Jazz aan Zee.

MirchiFest in het Zuiderpark

Het eerste Desi/Hindi Muziekfestival van Europa vindt zaterdag 19 augustus plaats in het Zuiderpark: MirchiFest. Een festival met muziek, cultuur en entertainment voor de Desi (Surinaamse, Hindoestaanse, Indiase, Pakistaanse, Nepalese, Sri Lakense & Bengalese)-gemeenschap en liefhebbers van Desi-muziek.
Het festival vindt plaats van 12.00 tot 23.00 uur. Tickets zijn hier nog te koop.

Le Marie Marché

Zaterdag en zondag kan je weer lekker struinen over de Franse markt Le Marie Marché op de Lange Vijverberg naast de Hofvijver. De markt is gratis en is te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur.
Van fantastische aardbeienjam naast droge worst, prachtige sieraden naast gezellige prenten. Magnifieke kleding, zoete lekkernijen, kwaliteitsproducten, Mediterraanse heerlijkheden en een scala aan en gevonden schatten. Combineer bijzondere boodschappen doen met het opdoen van inspiratie en op de achtergrond 'n Frans deuntje.

WK zeilen

Ook dit weekend staat het WK zeilen nog op het programma. 1.400 topzeilers uit meer dan negentig landen, strijden van 10 tot en met 20 augustus in de tien Olympische klassen om de wereldtitels.
Ook is er een festivalterrein aan de Strandweg, dat vrijdag en zaterdag tot 20.30 uur geopend is en zondag 20 augustus tot 16.00 uur. Tijdens dit Festival aan Zee zijn er allerlei activiteiten en clinics te doen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!