Partij voor de Dieren brengt fietsparkeerprobleem in kaart met eigen meldpunt

Fietspad Prinsegracht
Fietspad Prinsegracht © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Heb jij nooit een plek om je fiets weg te zetten? Of baal je ervan dat de tweewielers midden op de stoep staan? De Partij voor de Dieren heeft een meldpunt voor het parkeren van het vervoermiddel geopend om erachter te komen waar er te weinig plekken zijn om hem weg te zetten, maar ook om in kaart te brengen waar er overlast wordt ervaren.
De partij stelt dat het niet altijd goed mogelijk is om in je eigen straat netjes te parkeren. Als redenen daarvoor noemt ze de smalle stoepen, geparkeerde auto's en te weinig ruimte om fietsnietjes te plaatsen. 'Onbegaanbare stoepen en bomen die worden gebruikt als fietsenrek zijn een doorn in het oog. We willen dat meer mensen de fiets pakken, dus moet er meer aandacht zijn voor veilige fietsparkeerplekken', vindt raadslid Leonie Gerritsen.
Met het Meldpunt Fietsparkeren wil de partij in kaart brengen waar problemen met het parkeren van de fiets voorkomen om vervolgens te werken aan oplossingen. Een melding kan doorgegeven worden via de website van PvdD.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!