Hagenaars verdacht van witwassen aangehouden door politie

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Politie.nl
DEN HAAG - Twee Hagenaars zijn begin augustus aangehouden omdat ze verdacht worden van witwassen. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. Er zijn ook twee inwoners uit Zoetermeer aangehouden. Bij huiszoekingen werd contant geld en een vuurwapen gevonden.
Het viertal, een 30-jarige vrouw en 44-jarige man uit Zoetermeer en een 45-jarige vrouw en 51-jarige man uit Den Haag, werd aan het begin van deze maand aangehouden. Ook werden er woningen in Den Haag en Zoetermeer doorzocht. Daarbij werden 'enkele duizenden euro’s aan contant geld en een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen', meldt de politie. Daarnaast is er beslag gelegd op de woningen en bankrekeningen.
Vanwege het vuurwapen is een van de verdachten al voorgeleid aan de rechter-commissaris, deze persoon zit nog vast. De andere drie zijn na verhoor weer vrijgelaten, maar zijn nog wel verdachte.

Onderzoek naar zorgfraude

Het onderzoek in onze regio begon naar aanleiding van een eerder onderzoek naar zorgfraude waarbij in september vorig jaar drie woningen en een bedrijfspand gedaan in Den Haag, Waddinxveen en Barendrecht werden doorzocht.
Toen werden een 36-jarige man uit Den Haag en een 43-jarige man uit Barendrecht aangehouden. Uit informatie uit dat onderzoek kwamen de vier nieuwe verdachten uit Den Haag en Zoetermeer naar voren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!