Haagse Sarina Wiegman met Engelse voetbalsters naar finale WK

Sarina Wiegman op het WK
Sarina Wiegman op het WK © EPA/ANP
DEN HAAG - De Haagse Sarina Wiegman heeft met de voetbalsters van Engeland de finale van het WK gehaald. Het is voor het eerst dat de Engelse ploeg zich plaatst voor de finale van het WK. De ploeg van de Haagse bondscoach was in de halve finale te sterk voor gastland Australië.
Engeland opende tien minuten voor rust de score via Ella Toone. De Australische sterspeelster Sam Kerr, die voor het eerst dit WK in de basis stond na een kuitblessure, schoot na ruim een uur op fraaie wijze de 1-1 binnen.
De Engelse aanvalsters Lauren Hemp en Alessia Russo bezorgden Engeland in de laatste twintig minuten alsnog de zege.

Tegen Spanje

Engeland speelt zondag in de finale tegen Spanje om de wereldtitel. De Zuid-Europese ploeg won dinsdag de andere halve finale met 2-1 van Zweden.
Voor de Haagse Wiegman wordt het haar vierde finale van een groot toernooi. De 53-jarige coach verloor vier jaar geleden de WK-finale met Oranje van de Verenigde Staten. Ze won met het Nederlands elftal het EK in 2017 en werd vorig jaar met Engeland eveneens Europees kampioen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!