Vrouw (76) zwaargewond na straatroof, dader voortvluchtig

Een politieauto die op weg was naar de overval op een 76-jarige vrouw botste tegen een personenwagen
Een politieauto die op weg was naar de overval op een 76-jarige vrouw botste tegen een personenwagen © Regio15
DEN HAAG - Bij een beroving op de Treublaan is woensdagmiddag een vrouw zwaargewond geraakt. Ze werd aangereden en beroofd van haar tas. De dader is nog niet gevonden. Een politieauto die naar de melding onderweg was, is op de Laan van Meerdervoort in botsing gekomen met een personenauto.
De straatroof achter het winkelcentrum aan het De Savornin Lohmanplein werd rond 15.00 uur gemeld. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Een van de politieauto's die naar de beroving in woonwijk Waldeck werd gestuurd, is op de Laan van Meerdervoort gebotst met een personenauto. Hoe de inzittenden eraan toe zijn, is niet duidelijk.

Klopjacht

Volgens een woordvoerster van de politie is er een klopjacht gaande op de dader. Er wordt gezocht naar een zwarte Honda Insight met kenteken 39-KTK-1. De bestuurder is donker getint, heeft een fors postuur en droeg een zwart shirt.
De politie doet aan de Treublaan en het aangrenzende Colijnplein uitgebreid onderzoek. Rond de gebotste auto's op de Laan van Meerdervoort hangt rood-wit politielint.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!