Dit 90 meter lange cruiseschip komt woensdag aan in Scheveningse haven

© Sicco van Grieken (The Hague & Partners)
DEN HAAG - Een negentig meter lang cruiseschip komt woensdag aan in de haven van Scheveningen. Het Britse cruiseschip de MS Hebridean Sky komt rond 9.00 uur aan. Het is de tweede keer dat het schip naar Scheveningen komt.
Het schip is gebouwd in Italië in 1992. Aan boord zijn 59 suites en is er plek voor 118 passagiers. In totaal werken er 70 bemanningsleden op het schip.
De reizigers begonnen hun cruise twee weken geleden in Zweden en voeren langs verschillende landen rondom de Baltische Zee. Den Haag is de één na laatste stop op hun tocht. Passagiers gaan hier even van boord om de stad te ontdekken. Daarna varen ze door naar de laatste haven in Portsmouth Groot-Brittannië. Volgend jaar is Scheveningen opnieuw onderdeel van de route.

Verborgen parel

In de haven zijn ze blij met zulke grote schepen. 'Onze haven ligt direct aan de Noordzee en het stadscentrum ligt op nog geen vijftien minuten afstand. Dit maakt de haven van The Hague-Scheveningen een verborgen parel voor de kleinere, luxere passagiersschepen', zegt Anita Verwoest-Verhoog, project director Seaport The Hague-Scheveningen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!