Strand van Scheveningen wordt opgespoten met 700.000 kubieke meter zand

Kustlijn Scheveningen
Kustlijn Scheveningen © The Hague & Partners
DEN HAAG - Het strand van Scheveningen wordt in de laatste vier maanden van het jaar opgespoten. In totaal spuiten baggerschepen 700.000 kubieke meter zand op het strand tussen het Zwarte Pad en het havenhoofd.
Het strand wordt opgespoten omdat de wind, golven en de stroming steeds zand van de kust meenemen. Er wordt in twee fases zand toegevoegd om de kustlijn op zijn plek te houden. 'Rijkswaterstaat en de aannemer praten met de verschillende gebruikers van het strand over de gevolgen van het werk', meldt de gemeente.
Tijdens de werkzaamheden, die in september beginnen, is het deel van het strand waar gewerkt wordt afgesloten voor strandgasten. Het gaat steeds om ongeveer 150 tot 200 meter strand waar wordt gewerkt. Er zijn dan grote machines aan het werk en er bestaat een kans op drijfzand waardoor het er niet veilig is. Ook honden moeten, als ze vanaf 1 oktober weer op het strand mogen, aan de lijn lopen. Daarnaast is het er verboden om te zwemmen en moeten watersporters op afstand blijven.
© Gemeente Den Haag
© Gemeente Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!