Nieuw festival Prinsjesnach is muzikale kroegentocht langs vijftien locaties

© Piet Gispen
DEN HAAG - Den Haag heeft er een festival bij: Prinsjesnach. De avond en nacht voor Prinsjesdag kan je op muzikale kroegentocht door de stad. 'Je gaat langs vijftien locaties, van het Noordeinde tot de Zwarte Ruiter. De bands die optreden zijn zo goed als 100 procent Haags', vertelt Sarah de Bruijn van de organisatie in Bob Staat Op.
Prinsjesnach is een combinatie tussen twee typische Haagse fenomenen: Koninginnenach en Prinsjesdag. En net als de vroegere Koninginnenach zijn de optredens gratis te bezoeken. Het ene optreden is in de kroeg, het ander onder een luifel op straat.
Het programma bestaat vooral uit Haagse namen, zoals Niko, Michael Varekamp, KOPSMART, The Basily Gipsy Family, Stringcaster en Tess Merlot. En nieuwkomers als Lilo, La Maquina, Meyendel en The Mocks 'Op geen enkele avond in Den Haag spelen er zoveel Haagse muzikanten tegelijk!', aldus de organisatie.

Nieuwe traditie

Prinsjesnach begint om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur. De avond wordt afgesloten met een gezamenlijke jamsessie in de Zwarte Ruiter op de Grote Markt (tussen 23.00 en 01.00 uur).
Het nieuwe festival is nu nog een pilot, maar het is de bedoeling dat het een nieuwe traditie wordt. 'Met een knipoog naar Prinsjesdag en Koninginnenach', aldus Sarah. Het volledige programma is vanaf vrijdag 1 september te vinden op de site van de Prinsjesnach.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!