Inwoners Laak Centraal mogen stemmen voor besteding wijkbudget van 40.000 euro

Wordt dit een hondenspeelplaats en ontmoetingsplek?
Wordt dit een hondenspeelplaats en ontmoetingsplek? © Google Maps
DEN HAAG - In Laak maken elf plannen van bewoners kans maken om realiteit te worden. Voor het wijkbudget van 40.000 euro konden inwoners van het stadsdeel met suggesties komen om Laak Centraal socialer, veiliger en aantrekkelijker te maken.
Bewoners van Laak Centraal konden dit jaar zelf met ideeën komen om de buurt te verbeteren. Er is onderzocht welke plannen haalbaar zijn, daardoor zijn er nog elf over. Inwoners kunnen nu stemmen welke suggesties realiteit zullen worden. In totaal is er 40.000 euro beschikbaar, een plan mag maximaal 10.000 euro kosten.
Er zijn onder meer plannen gekomen voor een hondenspeelplaats aan de Allard Piersonlaan, een wijkmusical en een wateraftappunt op het Laakveld. Ook pleit men voor bloemen en plantenhangzakken op de Genestetlaan en het Jonckbloetplein en een cursus fotografie.

Stemcode

Een overzicht van de plannen is te vinden op de website van het wijkbudget voor Laak Centraal. Tot in september kan er gestemd worden op de plannen. Om een stem uit te kunnen brengen is een stemcode nodig die per brief is verstuurd. Dat is eerder al gebeurd, maar vanwege een fout met de stemcode krijgen inwoners van Laak Centraal een nieuwe brief.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!