Afscheidsconcert Golden Earring in Ahoy Rotterdam gaat dit jaar niet door

Barry Hay en George Kooymans tijdens hun laatste concert in Ahoy
Barry Hay en George Kooymans tijdens hun laatste concert in Ahoy © ANP
DEN HAAG - Het afscheidsconcert voor de Golden Earring in Ahoy in Rotterdam gaat dit jaar niet door. Meer dan duizend muzikanten zouden op 18 oktober enkele nummers van de legendarische Haagse band spelen. Organisator Yaël Vinckx heeft via de website van het evenement laten weten dat deze datum niet door kan gaan. Het is nu de bedoeling dat het concert in het eerste kwartaal van volgend jaar wordt gehouden.
Door de ziekte van bandlid George Kooymans heeft de Golden Earring nooit de kans gekregen een afscheidsconcert te geven. Doordat Kooymans aan ALS lijdt moest hij van de ene op de andere dag stoppen met muziek maken, wat voor de rest van de band ook reden was om niet door te gaan met de band.
De Leidse documentairemaker Vinckx bedacht daarom een ander soort afscheidsconcert. Eentje waarbij meer dan duizend muzikanten in Ahoy enkele nummers van de iconische band spelen. Waarom Rotterdam? Dat is ook de locatie waar de Haagse band in november 2019 hun laatste concert gaf.

Meer dan duizend muzikanten

Dit concert was gepland voor 18 oktober van dit jaar. De animo was groot. Meer dan duizend muzikanten meldden zich aan en binnen enkele dagen werd meer dan 30.000 euro opgehaald aan donaties om het concert mogelijk te maken. Ahoy deed ook mee en stelde de zaal gratis ter beschikking voor het concert.
Toch lukte het Vinckx niet om de organisatie rond te krijgen. 'Dit heeft vooral te maken met de samenwerking die wij aangaan met andere partijen', legt de organisatie uit op de website van het concert. 'Enerzijds om het concert technisch mogelijk te maken, anderzijds om de kosten beheersbaar te houden.'

Ver gevorderd met nieuwe datum

Dit betekent niet dat het concert ook daadwerkelijk van de baan is. Het doel is nu dat het afscheidsconcert begin 2024 alsnog gehouden kan worden. Op welke datum, dat wil de organisatie nog niet kwijt. 'We zijn al vergevorderd met de nieuwe datum, maar een ezel stoot zich in het algemeen… We willen dubbel zeker zijn voordat we de nieuwe datum communiceren.'
Barry Hay, Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen hebben beloofd aanwezig te zijn bij het afscheidsconcert. De drie muzikanten hebben nog niet toegezegd ook zelf te spelen op de avond. Of Kooymans bij het evenement aanwezig kan zijn, is nog niet duidelijk.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!