Bewoners houden hoop op een groene Mient: 'Het zou kapitaalvernietiging zijn'

Bewoners zijn tegen het kappen van bomen op de Mient
Bewoners zijn tegen het kappen van bomen op de Mient
DEN HAAG - Bewoners op de Mient zien nog altijd geen reden om ruim 150 bomen te gaan kappen en zo ruimte te maken voor extra parkeerplekken. 'Dagelijks staan er op de Mient - tussen de Laan van Eik en Duinen en de Perenstraat - gemiddeld 50 parkeervakken leeg. Dit ondanks de samenvoeging van enkele parkeervergunninggebieden een jaar geleden', stelt het bewonerscollectief Eerlijk Plan Mient.
De verwachting was dat er meer gebruik gemaakt zou worden van de parkeergelegenheden zodra de zones werden samengevoegd. Dat is volgens Eerlijk Plan Mient niet het geval. 'De leegstand is nog net zo groot als voorheen.'
Dagelijkse metingen, gedaan door bewoners, hebben opgeleverd dat 22 van de 72 plekken gebruikt worden. De komende maanden blijft men doorgaan met de registratie van gevulde parkeerplekken. Toch neemt men al het voorschot dat 40 plekken extra niet nodig is. Deze herfst moet het onderzoek van bewoners zijn afgerond, de resultaten gaan dan naar de wethouder.

Kapitaalvernietiging

De bewoners pleiten er al langer voor dat het deel van de Mient wat nog opgeknapt moet worden eenzelfde behandeling krijgt als het deel tussen Kamperfoeliestraat en Laan van Eik en Duinen wat al is opgeknapt. Bomen konden daar blijven staan en het is er groener geworden, stellen bewoners. Dat de Mient opgeknapt moet worden, is geen discussiepunt voor de bewoners: het riool is oud en het wegdek moet worden vervangen. Het herinrichtingplan waarbij bomen worden gekapt vindt al langer geen steun bij bewoners.
'Het zou kapitaalvernietiging zijn om dat plan door te voeren', zegt Christien in Bob Staat Op. 'Het gaat het parkeerprobleem ook niet oplossen.' Nu er een nieuw college wordt gevormd hopen bewoners dat de weg wordt opgeknapt en dat de bomen kunnen blijven staan.
De bewoners willen dat de weg niet wordt verbreed, zodat de bomen niet weg hoeven. 'Het is niet eens wenselijk, mensen rijden er nu al soms 100 kilometer per uur. Het is onveilig. Hoe makkelijk kan het zijn om die weg op eenzelfde manier op te knappen? Iedereen wordt er blij van als ze dit stuk van de Mient net zo opknappen als het andere deel.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!