Actie in Ketelstraat om voedselpakketten te kunnen blijven vullen: 'Tekort aan groente en fruit'

© Den Haag FM
DEN HAAG - Al een tijdje hebben voedselbanken te weinig producten om uit te delen aan klanten. Om daar iets aan te doen, organiseert Stichting Harlin zaterdag een actie: op hun locatie in de Ketelstraat gaan ze spullen verkopen om geld in te zamelen. 'Mensen kunnen kleding of huishoudelijke spullen kopen', vertelt Leo van Rheenen van Harlin.
Wekelijks komen er bij tussen de 100 en 120 klanten bij Leo voor een voedselpakket. Maar aangezien alles duurder is geworden, zit ook Leo soms erg krap. 'We komen voedsel tekort om uit te delen, want er komt minder beschikbaar', zegt Leo in Bob Staat Op. Op dit moment is er vooral een tekort aan groente, fruit en houdbare producten, vertelt Leo. 'Mijn grootste zorg is om dat gat dicht te houden.'
Om toch genoeg gevulde pakketten te kunnen uitdelen neemt Leo het heft in eigen handen en organiseert een actie. 'We gaan mensen uitnodigen in de Ketelstraat om spullen te kopen tegen een symbolisch bedrag. Voor dat geld kunnen we weer eten kopen', zegt Leo.

Armoede

Al jaren zet Leo (83) zich in voor anderen. 'Waar honger is, is armoe. Die dingen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden', zegt Leo. Naast de voedselpakketten zou Leo het graag nóg breder trekken. 'Op dit moment kan ik voeding verstrekken, maar de armoede nog niet bestrijden', aldus Leo.
Hij zou in de toekomst graag, naast voeding, op andere gebieden ook hulp willen bieden. 'Met stichting HARLIN proberen wij de armoede in Laak de wijk uit te helpen.' Leo is vastberaden maar realistisch; 'Ik zeg niet dat dat gaat lukken, maar al zou je per jaar al vier of vijf mensen helpen uit de armoe, ben je een spekkoper', zegt hij.
De actie bij Stichting Harlin is zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!