Campagne tegen rattenoverlast van start in Laak: 'Dieren niet voeren'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Brett Jordan/Unsplash
DEN HAAG - Rattenoverlast in Den Haag moet minder worden, maar de gemeente kan het niet alleen. Ook bewoners moeten daaraan bijdragen. Daarom is dinsdag de campagne 'Stop de Rat' van start gegaan in Molenwijk. Bewoners van de stad krijgen zo meer informatie hoe ze zelf met de overlast om moeten gaan.
De gemeente heeft een aanvalsplan afval om rattenoverlast te verminderen. Maar een andere belangrijke manier is extra informatie. Die is er nu in de vorm van 'Stop de Rat'.
Er worden meertalige flyers uitgedeeld, uitleg gegeven over het gebruik van broodcontainers en er is een lespakket voor Haagse basisscholen. Ook worden bewoners en ondernemers opgeroepen om melding te maken van rattenoverlast.
Ook andere communicatiemiddelen worden ingezet: van posters, spandoeken, kunstwerken en het aanbrengen van de boodschap 'stop de rat' op de stoep met krijtverf.
In wijken met overlast worden de oorzaken onderzocht en worden gericht maatregelen ingezet door de gemeente.

Front vormen

Het is volgens rattenbeheerser HMS René Schouten, die actief is voor de gemeente Den Haag, heel belangrijk dat de gemeente, bewoners en ondernemers een front vormen om het rattenprobleem onder controle te krijgen.
'Het is ontzettend belangrijk dat dieren niet worden gevoerd en dat afval op de juiste manier wordt weggegooid. Immers, bestrijding of het opruimen van de buurt heeft weinig zin wanneer er binnen de kortste keren weer etensresten en afval op straat worden gegooid', legt hij uit.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!