Uittips Den Haag: Jazz in de Gracht, reggae bij Rastaplas en een stoute pubquiz

Jazz in de Gracht
Jazz in de Gracht © The Hague and Partners
DEN HAAG - Veel live muziek, een stoute pubquiz en verschillende marktjes. Er is dit weekend weer genoeg leuks te beleven in de stad. Wij zetten wat uittips voor je op een rij.

Jazz in de Gracht

Langs de Bierkade kan je van donderdag tot en met zaterdag genieten van jazz en een hapje en drankje bij een van de foodtrucks. Op het rond het water langs de Bierkade, Dunne Bierkade en het Groenewegje geven tientallen jazzartiesten gratis concerten vanaf bootjes en drijvende podia.
Het programma begint om 16.00 uur bij de Bierkade en om 18.00 uur bij de Dunne Bierkade en Groenewegje. Meer info over Jazz in de Gracht vind je hier.

Wild Rooster Festival

Ook op de Grote Markt kan je dit weekend terecht voor een flinke portie live muziek tijdens het Wild Rooster Festival. Op vrijdag en zaterdag hoor je de beste rockabilly, americana, bluegrass, uptempo blues en rock'n'roll uit de VS, Europa en Den Haag. Er zijn onder andere optredens van Douwe Bob & The Blue Grass Boogiemen, Mad Sin, The Blue Cats en Stringcaster.
Daarnaast kan je er genieten van een gezellige barbecue of probeer te blijven zitten op de mechanische stier. Het festival is gratis te bezoeken, vrijdag vanaf 19.00 uur en zaterdag vanaf 12.00 uur.
© Wild Rooster Festival

Reggaefestival Rastaplas

Houd je van Reggae? Dan moet je dit zaterdag in het Zuiderpark zijn voor Rastaplas in the city. Rastaplas is het oudste reggaefestival van Nederland en trekt liefhebbers uit het hele land.
Met wereldster Etana, de roots sensatie van deze zomer, Micah Shemaiah & Dreadites, vaste waarde Zion Train als opzwepende afsluiter en Consciousness als aanstormend talent. En het Tjoto Soundsystem pompt de hele dag deeproots lome bassen aan de zijkant van het amfitheater. Reggae is terug van nooit weggeweest in Den Haag.
Er zijn nog kaarten beschikbaar via deze site.

Stoute Pubquiz

Weet jij van alles over seks, vibrators en standjes? Dan kan je vrijdag in O'Caseys meedoen met de Stoute Pubquiz. Er zijn tien rondes met vragen in categorieën zoals Pornstars, Netflix & Chill en Cock-tails.
Info en tickets vind je op de site van Stoute Party.

Pullka wandeling en live muziek

Zin in een sportieve wandeling met onderweg wat live muziek? Dan kan je zondag meedoen met PullkaPhonics. Je maakt een tocht ondertussen geniet je in de duinen van live muziek van Jaime Nanoha, Esther van Haren en Jonas Brøg.
PULLKA is een nieuwe buitensport. Het is een full body beweging gebaseerd op hoe poolreizigers zich voorbereiden op expedities. Je loopt over het strand en sleept een bak met je mee. Daardoor train je je hele lichaam en heb je geen schokbelasting zoals bij hardlopen.
Start- en eindpunt zijn Strandpaviljoen Buiten (Zwarte Pad). Daar is na afloop nog meer muziek en gelegenheid om te borrelen. Meer info vind je hier.

Salt Market

Wandel je liever relaxed over een markt, dan kan je vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 11.00 op de boulevard van Scheveningen naar de Salt Market. Je vindt er allerlei lifestyle producten van verschillende kleine ondernemers.

Haagsche kunst- en antiekdagen

Ben je meer van de antiek? Neem dan vooral een kijkje op het Lange Voorhout. Daar worden al 30 jaar de Haagsche Kunst- en Antiekdagen georganiseerd.
Zaterdag en zondag kan je tussen 10.00 en 17.00 lekker struinen langs 150 kraampjes vol met antiek, boeken, beeldhouwkunst, brocante, curiosa, keramiek, kunst en vintage.

Le Marie Marché

Of ga zondag voor een Franse markt in het Zeeheldenkwartier. Daar kan je vanaf 11.00 uur naar Le Marie Marché. Van sieraden en prenten tot aardbeienjam en droge worst, op de markt is van alles te vinden. Met op de achtergrond gezellige Franse muziek,

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!