In deze wijken hoef je vanaf nu geen plastic meer te scheiden

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - Scheid jij thuis je plastic afval en breng je dat naar de speciale plasticafvalcontainers in je wijk? Vanaf 1 september hoeft dat niet meer. Dan kan je je plastic verpakkingen zoals drinkpakken en blik weer gewoon bij het restafval doen. Het plastic wordt dan later door de afvalverwerker gescheiden.
Vanaf nu haalt de gemeente de 'pmd' (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken) op een andere manier op. Je kan dat afval dan weer gewoon bij je restafval doen, net als vroeger. Het scheidingproces gebeurt dan later, in een machine bij de afvalverwerker.
De nieuwe regeling geldt voor de wijken waar nu bijvoorbeeld aparte plasticcontainers staan, bij de papieren- en glascontainers. In wijken waar het plastic aan huis wordt opgehaald verandert er niets.

Tijdsplan wijken

De verandering van het afval ophalen gaat in stappen. In september beginnen ze in de stadsdelen Centrum, Segbroek, Scheveningen en Loosduinen. In oktober, november en december volgen Haagse Hout, Escamp, Laak en Leidschenveen-Ypenburg. Vanaf december is het inzamelen van plastic dan in alle stadsdelen veranderd.
Via een sticker op de plasticcontainer in je wijk kan je zien zodra die niet meer in gebruik is. De ondergrondse containers die voorheen werden gebruikt voor pmd-afval zullen een andere afvalfunctie krijgen, laat de gemeente weten. Het afval scheiden voor papier, karton, textiel, glas en gft (groente-, fruit- en tuinafval) verandert niet. Daarbij is het nog niet mogelijk of achteraf te scheiden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!