Regenboogbankje bij homomonument weer beklad

© Den Haag FM
DEN HAAG - Een van de regenboogbankjes bij Den Haag Centraal, tegenover het homomonument, is beklad met rode verf. De bankjes waren pas net teruggeplaatst nadat ze vorige maand ook al beklad waren.
De bankjes werden halverwege juli beklad met zwarte verf. Ook werd toen het homomonument dat tegenover de bankjes staat beklad met teksten als 'weg met pride'.
De bankjes zijn schoongemaakt en pas net weer teruggeplaatst. Een kant van de bankjes is opnieuw toegetakeld, dit keer met rode verf.
© Den Haag FM
'We willen er eigenlijk niet te veel aandacht aan geven, het is maar een kleine groep', reageert Wouter Olsthoorn van het COC. 'We maken ons zorgen over de queer-emancipatie in Nederland en in Den Haag. Dat zie je aan dit soort incidenten. We blijven wel strijdbaar. Zonder zichtbaarheid geen acceptatie dus het is wel belangrijk dat die bankjes er staan.'

Vaker bankjes beklad

In Den Haag worden vaker regenboogbankjes beklad, zo is het bankje bij het Huijgenspark meerdere keren vernield. Ook de regenboogvlag werd vorig jaar geregeld uit de grond getrokken. Daar werden twee jongens van 14 en 17 voor opgepakt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!