Debuterende Van Mieghem bezorgt ADO eerste zege van het seizoen

Daryl van Mieghem is gelijk belangrijk tijdens zijn debuut voor ADO
Daryl van Mieghem is gelijk belangrijk tijdens zijn debuut voor ADO © ADO Den Haag/Angelo Blankespoor
DEN HAAG - De eerste zege van het seizoen 2023-2024 is een feit voor ADO Den Haag. De uitwedstrijd tegen FC Den Bosch werd met 1-2 gewonnen. Debutant Daryl van Mieghem was vlak voor tijd verantwoordelijk voor de winnende treffer. Malik Sellouki maakte eerder al het eerste Haagse doelpunt van dit seizoen.
Het was veelzeggend dat er bij ADO Den Haag in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch maar liefst drie debutanten aan de aftrap verschenen. De competitie is twee weken geleden al begonnen, maar nog altijd lijkt de Haagse selectie niet rond.
Ook deze week werden er weer nieuwe versterkingen aangetrokken, waarbij een van hen gelijk mocht opdraven: Daryl van Mieghem. Vorige week scoorde hij nog in de eredivisie namens FC Volendam, vandaag was hij net als aanvoerder Kürsad Sürmeli en Justin Ché nieuw in het geelgroen.

Misverstanden

Met Van Mieghem en Henk Veerman als ervaren krachten ging ADO op zoek naar het eerste doelpunt van het seizoen. En dit aanvalsduo leek na twintig minuten direct succesvol. Van Mieghem gaf de bal mee aan de spits, die knap zijn tegenstander omspeelde. Maar waar de actie perfect was, liet de afronding te wensen over. Net als bij een later schot van Van Mieghem, die vorig seizoen nog topscorer werd van FC Volendam, stond de keeper in de weg.
Het was geen beste eerste helft van ADO Den Haag. Meerdere malen moest doelman Hugo Wentges ingrijpen, wanneer FC Den Bosch gevaarlijk werd via de linkerkant. Het leek alsof de ADO-spelers elkaar nog niet zo goed kenden. Niet dat dat essentieel is om te winnen, het voorkomt alleen wel een hoop misverstanden.

Eerste Haagse doelpunt

Waar FC Den Bosch voor rust de grootste kansen kreeg, schoot Malik Sellouki vlak na rust zijn ploeg voor het eerst dit seizoen op het scorebord. Daryl van Mieghem stuitte op doelman Joey Roggeveen, waarna de Fransman er als de kippen bij was. Reden tot juichen voor de honderd uit Den Haag meegereisde supporters.
ADO-trainer Darije Kalezic, die in 1994 van Bosnië naar Nederland verhuisde om aan zijn Nederlandse voetbalcarrière te beginnen, zag dat de ploeg waar hij zijn loopbaan begon aanvallend wisselde. En met resultaat: direct maakte invaller Ilias Boumassaoudi er 1-1 van. ADO was het helemaal kwijt. Sterker nog, het begon er steeds meer op te lijken dat het blij zou mogen zijn met een punt.

Van Mieghem vlak voor tijd

Des te groter de vreugde in de 86ste minuut aan Haagse zijde. Invaller Sacha Komljenovic, die genoegen moest nemen met een plek op de bank, kopte de bal terug, waarna de 33-jarige Van Mieghem op de juiste plek stond. Verwoestend hard haalde hij uit: 1-2 en daarmee de eerste Haagse overwinning van dit seizoen.
Met deze zege heeft de ploeg van Kalezic na drie wedstrijden vier punten. Volgende week zondag speelt ADO Den Haag de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Jong AZ is dan te gast.

FC Den Bosch - ADO Den Haag: 1-2 (0-0)

54. 0-1 Sellouki
74. 1-1 Boumassaoudi
86. 1-2 Van Mieghem
Opstelling FC Den Bosch: Roggeveen; Henning, Van den Bogert (68. Boumassaoudi), Maas; Mulders, Zelalem (C), Ikeshita, De Groot; Vicario, Kostorz, Kotzebue (85. Van Bakel)
Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Ché (61. Siereveld), Waem, Granli, Absalem; Sürmeli (C) (78. Komljenovic), Klas, Sellouki (78. Esajas); Van Mieghem, Veerman, Koudossou
Gele kaart: Zelalem (FC Den Bosch)
Rode kaart: -
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!