Nieuwe studenten maken tijdens introductieweek kennis met Den Haag: 'Er is voor iedereen iets'

Studenten bij Haagse Hogeschool
Studenten bij Haagse Hogeschool © The Hague & Partners
DEN HAAG - Nieuwe studenten zijn deze week weer in grote getalen te vinden in onze stad. Deze week is de introweek voor studenten om kennis te maken met de stad. Er is een boottocht, feest op het strand, en men kan kennismaken met studentenverenigingen. 'Er is voor iedereen iets', zegt Iris Knook van de Haagse studentenvereniging in Bob Staat Op.
Er worden weer flink wat studenten verwacht voor de introductietijd HI The Hague, een initiatief van Student en Stad. 'We hebben Universiteit Leiden, de Haagse Hogeschool, InHolland en TU Delft zit ook met een aantal studies hier', zegt Iris. 'Het komt langzaam in het DNA van Den Haag.'
'Om eenzaamheid tegen te gaan en binding te krijgen met de stad is het belangrijk dat studenten zich gaan thuis voelen.' De introductieweek begint maandag met De Grote Studentenjacht en het Openingsfeest, later in de week volgen een boottocht en een Beercantus Sing-a-long. Komende vrijdag is er het eindfeest op Scheveningen.

Studentenverenigingen

Op woensdag kunnen nieuwe studenten kennis maken met verschillende studentenverenigingen. Tijdens de 'Verenigingen Bar Hop' kunnen nieuwe studenten Haagse studentenverenigingen ontdekken. Ook bij de Haagse Studenten Vereeniging worden de hele maand activiteiten georganiseerd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!