Nieuw asfalt voor Lozerlaan, weg twee weken afgesloten voor verkeer

Lozerlaan in 2000
Lozerlaan in 2000 © Fotograaf Dienst Stedelijke Ontwikkeling (Paul Lunenburg), collectie Haags Gemeentearchief
DEN HAAG - Omdat de Lozerlaan tussen de Erasmusweg en de Escamplaan nieuw asfalt krijgt is dat deel van de weg twee weken afgesloten voor het verkeer. Van zondagavond 3 september tot en met vrijdag 15 september gelden er omleidingen. Voetgangers en fietsers kunnen langs de werkzaamheden rijden of lopen. Ook bij HTM wordt deels een andere route gereden.
De werkzaamheden aan de Lozerlaan beginnen op maandag 4 september en duren twaalf dagen. Het asfalt van de weg is in slechte staat en moet daarom worden vervangen. Om de werkzaamheden zo kort mogelijk te laten duren kan er ook in de avond en nacht gewerkt worden. Direct omwonenden en ondernemers worden daarover per brief geïnformeerd.
De avond voor de werkzaamheden beginnen wordt de weg al afgesloten voor automobilisten. Tijdens het werk kunnen voetgangers aan een kant van de weg gebruik maken van het voetpad. Het voetpad aan de kant van de woonwijken Dreven, Zijden en Venen wordt tijdelijk gebruikt als fietspad. Door de werkzaamheden stop HTM-bus 25 niet bij de halten Lozerlaan, Erasmusweg, Melis Stokelaan, Randveen en Beresteinlaan.

Woonwijken en flatgebouwen bereikbaar voor bewoners

Voor bewoners en bezoekers van de woonwijken Dreven, Zijden en Venen, de 4 flatgebouwen driehoek, vierkant, cirkel en ster en de Jaap Edenweg zijn er aangepaste routen om het pand te bereiken

Omleidingen

Het verkeer moet gedurende de werkzaamheden omrijden. Vanaf de A4 richting Kijkduin geldt een omleiding via de Wippolderlaan, Veilingroute, Westlandroute, Burgemeester Elsenweg en Nieuweweg. Vanaf Kijkduin naar de snelweg gaat de omleiding in in omgekeerde volgorde.
Verkeer van de Wippolderlaan en Erasmusweg wordt omgeleid via de de Poeldijkseweg, Wateringseweg, Jan Barendselaan, Voorstraat en Nieuweweg. Vanaf de Prinses Beatrixlaan gaat de omleiding via de Middachtenweg, Erasmusweg (S105), Loevesteinlaan, Meppelweg, Dedemsvaartweg en Escamplaan.
Omleidingen Lozerlaan
Omleidingen Lozerlaan © Gemeente Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!