Zwaargewonde bij schietpartij Wateringse Veld, dader nog voortvluchtig

© Regio15
DEN HAAG - Er is maandagavond iemand zwaargewond geraakt bij een schietpartij op de kruising van de Laan van Wateringse Veld met de Orlandostraat in Den Haag, dat bevestigt de politie. Hulpdiensten kwamen massaal af op de melding, ook werd er een traumahelikopter opgeroepen. Het is onduidelijk wat de toedracht is van het schietincident.
Op foto's is te zien dat het slachtoffer achter doeken werd behandeld. Inmiddels is het slachtoffer naar het ziekenhuis overgebracht. Agenten lopen rond met steek- of kogelwerende vesten. 'We zijn op zoek naar de dader, we kunnen in elk geval bevestigen dat het slachtoffer zwaargewond is', vertelt een woordvoerder van de politie. De politie heeft ook haar eigen helikopter ingezet om te zoeken naar de dader.
Haags PvdA-raadslid Mairan Sewtahal vertelt op X, het voormalige Twitter, dat de schoten ook in de Albert Heijn, aan de andere kant van de straat, te horen waren. Op foto's is te zien dat veel buurtbewoners om het plaats delict heen staan. 'De buurt is enorm aan het afglijden', schrijft hij.

Verband autobrand

Even na de schietpartij, kreeg de politie ook de melding van een autobrand aan de Van der Kooijweg in Rijswijk. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de schietpartij en de autobrand. 'We zijn daar nu aanwezig voor onderzoek', vertelt de woordvoerder daarover.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!