Uittips Den Haag: Tong Tong Fair, Spotlight Festival, Live on the Beach en Embassy Festival

Shoppen op de Tong Tong Fair
Shoppen op de Tong Tong Fair © Arenda Oomen/Tong Tong Fair
DEN HAAG - Het weekend staat voor de deur en er is heel wat te doen in Den Haag: zo zijn er allerlei festivals. Moeite te kiezen? Lees dan hier snel de leukste uittips.

Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair start donderdag 31 augustus op het Malieveld. Het is alweer de 63e editie, die tot en met 10 september duurt. Op het Euraziatische festival wordt dit jaar voor het eerst een foodcourt geopend. Hier kunnen bezoekers gerechten van verschillende omringende stands eten in een centraal zitgedeelte. En er zijn ook nog eens meer foodstands dan in eerdere jaren.
© ANP
Verder is er natuurlijk ook een breed scala aan cultuur, culinaire, entertainment en activiteiten. Speciale aandacht is er voor Herdenkingsjaar Slavernijverleden.
Tickets koop je op de site van de Tong Tong Fair. Er zijn ook avondtickets beschikbaar. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.

Embassy Festival

Het Embassy Festival verandert het Lange Voorhout dit weekend in een centrum van culturele activiteiten. Op zaterdag 2 september zijn er optredens: van live muziek tot traditionele dansen. Ook is shoppen op een internationale markt of culinair genieten mogelijk.
Tijdens de Embassy Tour op vrijdag worden bezoekers uitgenodigd om binnen te kijken bij deelnemende ambassades. Al deze tours zijn al uitverkocht, maar gelukkig kun je de dag erna wel van het festival genieten.

Live on the Beach

Donderdag 31 augustus is het weer zover: LIVE on the BEACH op het Scheveningse strand. Dit jaar met optredens van Claude in het voorprogramma en daarna headliners Bløf en Anouk.
Tickets zijn op het moment van schrijven nog te koop op de site van Ticketmaster voor 59,50 euro.

Spotlight Festival

Het culturele seizoen wordt vrijdag 1 en zaterdag 2 september geopend op het Spotlight Festival. Hier krijg je een sneak preview van artiesten en podia die het komend seizoen te zien zijn. Twee dagen lang zijn bezoekers welkom bij bijvoorbeeld Amare, PAARD, Laaktheater en nog heel veel andere culturele locaties. Op vrijdagavond is het onderdeel 'Spotlight in de wijk' en op zaterdag volg je de 'Spotlight Podiumroute'.
Het is voor het eerst dat het culturele seizoen op deze manier geopend wordt. Het festival is gratis toegankelijk. Het hele programma vind je hier.
Nieuw Spotlight Festival Den Haag opent cultureel seizoen
Nieuw Spotlight Festival Den Haag opent cultureel seizoen © Spotlight Festival

Het Grootste Zomerfeest van Nederland

Anouk en Bløf zijn niet de enige die optreden op het strand dit weekend. Zo is er op vrijdag Beatstad, met allerlei Haagse bands, maar dat is uitverkocht. Maar ook zaterdag is er nog een groot feest en daar zijn nog wel tickets voor: Het Grootste Zomerfeest van Nederland.
Met een drankje in de hand en uitzicht op zee, dans je mee met een hele reeks aan artiesten. Waaronder Guus Meeuwis, Suzan & Freek, Donnie, Emma Heesters en Kraantje Pappie. Kriss Kross Amsterdam sluit de show af.

Platenbeurs op Lange Voorhout

Ben jij al een tijd op zoek naar die ene plaat van je lievelingsband? Of zoek je een gouwe ouwe? Dan kun je zaterdag 2 september op het Lange Voorhout naar de plantenbeurs tussen 10.00 en 17.00 uur.
Het is de perfecte gelegenheid om jouw collectie uit te breiden met nieuwe juweeltjes. Van pop tot rock, van jazz tot klassiek, van disco tot house, alle genres zijn vertegenwoordigd op de platenbeurs.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!