Outfits Lady Di binnenkort te zien in Haags museum

Prinses Diana gekleed in een cocktailjurk door Catherine Walker
Prinses Diana gekleed in een cocktailjurk door Catherine Walker © ANP
DEN HAAG - Een zwart jasje van Karl Lagerfeld/ Chanel en een cocktailjurk vol glitter door Catherine Walker zijn binnenkort te zien in het Kunstmuseum Den Haag. Het zijn niet zomaar kledingstukken: ze waren van Diana, de eerste vrouw van de huidige Britse koning Charles. Prinses Diana, ook wel Lady Di genoemd, was een waar stijlicoon.
De twee bijzondere kledingstukken worden onderdeel van de tentoonstelling 'Royals & Rebels - British Fashion'. De modetentoonstelling is vanaf 9 september te zien in het Kunstmuseum. De twee unieke items van Diana maken de tentoonstelling volgens het museum 'nog indrukwekkender'.
Catherine Walker, Cocktailjurk, Londen 1997 en Karl Lagerfeld voor Chanel Jasje en ceintuur Parijs, ca. 1990
Catherine Walker, Cocktailjurk, Londen 1997 en Karl Lagerfeld voor Chanel Jasje en ceintuur Parijs, ca. 1990 © Kunstmuseum
Het zwarte jasje van Lagerfeld is een typisch voorbeeld van 'power dressing', vertelt het museum. Prinses Diana droeg het jasje bij meerdere gelegenheden tussen 1990 en 1993 waaronder de begrafenis van haar vader en die van haar grootmoeder.
De cocktailjurk, gemaakt van zijde en geborduurd in reliëf met rozen en blaadjes met zilverdraad en ontelbare strass-steentjes, is speciaal voor de prinses gemaakt.

Trouwjurk Sex and the City

De expositie omvat ook een eerbetoon aan de vorig jaar overleden ontwerpster Vivienne Westwood. Spektakelstuk van dit onderdeel is de trouwjurk die Westwood maakte voor Carrie Bradshaw in de eerste Sex and the City-film (2008) en die recent weer tevoorschijn kwam in het vervolg, And just like that…(2023).

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!