Tim Akkerman zingt in campagne over verkeersveiligheid rond scholen: 'Ik zie zoveel dingen gebeuren'

Tim Akkerman
Tim Akkerman © Den Haag FM
DEN HAAG - De muziek van Tim Akkerman is te horen in een nieuwe campagne voor verkeersveiligheid. De Haagse artiest schreef een aantal liedjes over verkeersveiligheid en in een campagne worden kinderen nu uitgedaagd zelf een nummer ten gehore te brengen.
Tim zegt de liedjes in Dick Bruna-vorm te hebben geschreven: 'Makkelijk om mee te zingen en ook makkelijk voor de muziekleraar of -lerares om mee te spelen.' Later is besloten om er een campagne omheen te maken tijdens de 'Maand van de Veilige Schoolomgeving'. Zo wordt aan de start van het schooljaar aandacht gevraagd voor verkeersveiligheid rondom scholen: 'Zing je SEEF met Tim Akkerman'.
Bij de campagne hoort ook een challenge: kinderen worden gevraagd het nummer zelf (mee) te zingen. 'Dat blijft natuurlijk heel bijzonder', zegt Tim in Bob Staat Op. In totaal zijn er drie nummers door de Haagse zanger geschreven over verkeersveiligheid.
Daarin klinken teksten als: 'Ik loop hier op de stoep. Weet jij hoe dat gaat? Ver weg van de auto's, ver weg van de straat. En bij obstakels kijk ik goed om mij heen. Niks aan de hand? Ik kan er omheen.' De beste inzendingen mogen op 8 november in het PAARD een optreden van Akkerman bijwonen.
'Het voornaamste is dat ik hoop dat mensen het leuk vinden en dat ze bewust worden voor wat betreft het verkeer rondom school', zegt Tim. 'Ik merk zelf ook als ik op de fiets ga met de jongste dat het druk is en dan onoverzichtelijk wordt. Ik zie zoveel dingen gebeuren. Het beste advies: ga op tijd van huis, dan heb je wat minder stress. Dat is toch de reden dat mensen wat roekelozer rijden.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!