Medewerkers Scheveningse snackbar vallen samen bijna 100 kilo af: 'Lekker in ons vel'

In één jaar tijd vielen de mannen van Wassenaar Snacks honderd kilo af
In één jaar tijd vielen de mannen van Wassenaar Snacks honderd kilo af © Den Haag FM
DEN HAAG - Als je aan een snackbar denkt, denk je misschien niet direct aan afvallen. Toch kan het één met het ander gecombineerd worden. De eigenaar en twee medewerkers van Wassenaar Snacks op Scheveningen vielen het afgelopen jaar bij elkaar bijna honderd kilo af. 'Een klant vroeg laatst of ik drie maagverkleiningen had gehad', aldus medewerker Peter Hazelhorst, die ruim vijftig kilo af viel.
Met zijn zestigste verjaardag in het vooruitzicht vond Albert Verheij het hoog tijd om wat gezonder te gaan leven. De Scheveningse snackbareigenaar vond dat er de nodige kilo's af moesten: 'Ik woog bijna honderd kilo en heb toen Rico van Huizen benaderd. Hij is een goede vriend van mij en in het dagelijks leven personal trainer. Hij heeft toen een trainingsschema en voedingsplan voor mij gemaakt. Ik ben daarmee aan de slag gegaan en dat heeft aardig uitgepakt. Ik ben nu twintig kilo lichter en voel mij echt veel beter dan voorheen.'
Toen collega's Martijn Caminada en Peter Hazelhorst zagen hoe goed het afvallen Albert afging, zijn zij hetzelfde traject gestart. Peter Hazelhorst woog aanvankelijk 156 kilo. Nu, bijna een jaar later is hij ruim vijftig kilo kwijt en weegt hij 104 kilo. 'Ik merkte gewoon dat de koek op was. Ik zat helemaal niet lekker in mijn vel. Ik ben heel erg blij dat ik de knop omgezet heb en dat ik nu kan laten zien dat ik niet alleen maar die dikke gozer ben', aldus Hazelhorst.

Verleiding weerstaan

Beneden in de keuken van de snackbar staat Martijn bamiballen te maken. 'Wij maken hier heel veel producten zelf. Als er soms iets over blijft, vind ik het dan ook wel moeilijk om de verleiding te weerstaan.' Toch is Martijn inmiddels ook twintig kilo afgevallen.
'Albert heeft mij echt geïnspireerd. Het is gaaf om samen met je collega's zo fit door het leven te gaan. Ik sport nu vier dagen in de week en Peter ook. Albert gaat zelfs vijf dagen in de week naar de sportschool. Maar een snackje hier en daar moet zeker nog kunnen', aldus Caminada, die al bijna vijfentwintig jaar bij de snackbar werkt.

Leven als een normaal mens

Rico van Huizen coacht mensen die gezonder willen leven en af willen vallen. Hij geeft online trainingen en helpt mensen op weg om 'zelf te leren omgaan met hun voeding en training.'
'Het is mijn bedoeling om de mensen zelf hun gezondheid in handen te geven in plaats van dat ze het de rest van hun leven uit handen geven. Het belangrijkste is dat ze het zelf kunnen voortzetten. Een broodje kroket op zijn tijd moet gewoon kunnen. Je moet leven als een normaal mens. Je hoeft absoluut niet te leven als een konijn', zegt hij.
v.l.n.r. Martijn Caminada, Albert Verheij en Peter Hazelhorst
v.l.n.r. Martijn Caminada, Albert Verheij en Peter Hazelhorst © Den Haag FM
'Albert klopte vorig jaar bij mij aan', zegt Van Huizen. 'Hij was toen 59 en daarmee de oudste persoon die ik ooit had aangenomen om mee aan de slag te gaan. Hij deed precies wat ik hem vroeg, zowel met voeding als ook met trainen. Na vier maanden was hij al twintig kilo afgevallen en hij houdt het goed vol. Ik gebruik hem ook als voorbeeld bij nieuwe klanten. Dan zeg ik: als deze man van 60 jaar het kan, waarom zou jij het dan niet kunnen?'

Grootste transformatie ooit

Peter maakte de grootste transformatie door. Hij viel meer dan 50 kilo af en volgens Van Huizen is dat echt uitzonderlijk. 'Dit is de eerste keer dat ik zoiets voor elkaar heb gekregen. De grootste transformatie ooit. En we zijn nog niet klaar, want het doel is om er bij Peter nog 25 kilo af te krijgen.'
Uiteindelijk is het allermooiste volgens hem dat je helpt om iemands leven te veranderen. 'In het geval van Peter is dat heel goed te zien. Hij stond hier achter de toonbank en deed wat hij moest doen. Nu staat er echt iemand met zelfvertrouwen in de snackbar. Hij heeft van heel ver moeten komen, maar heeft zichzelf overwonnen', aldus de coach.
Ik krijg heel veel complimenten van klanten
Zelf merkt Peter dat hij nu veel beter in zijn vel zit. 'Ik krijg ook heel veel complimenten van klanten. Soms weet ik nog niet zo goed hoe ik daarmee om moet gaan, maar ik vind het wel heel fijn dat mensen het opmerken. Sommige klanten herkennen mij niet eens meer terug. Er was een klant die vroeg of ik drie maagverkleiningen had gehad', aldus Hazelhorst.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!