Koen Herfst verkozen tot Drummer van het Jaar: 'Je gebruikt soms vier ledematen tegelijkertijd'

Koen Herfst 2
Koen Herfst 2
DEN HAAG - In de eerste klas van de middelbare school pakte Koen Herfst de drumstokken voor het eerst op. 'Toen ging het ineens', vertelt hij in Bob Staat Op. 'Ik kon een ritme aanhouden. Dat was heel leuk. En toen dacht ik: wacht even... Ik zag optredens op tv van No Doubt en Korn en dat soort toestanden. En toen dacht ik: dat wil ik.' Deze week werd bekend dat Koen door de Slagwerkkrant is verkozen tot Drummer van het Jaar in de categorie Drummer's Drummer Benelux.
Koen kreeg de meeste stemmen in de jaarlijkse poll van de krant. 'Wat een eer', stelt de drummer. Het is de 39e keer dat lezers van de krant konden stemmen op de Drummer van het Jaar. De krant stelt dat hij 'zich het afgelopen jaar enorm in de kijker gespeeld' door zijn werk in verschillende bands en zijn bijdrage aan een aantal albums. Koen werd tevens winnaar in de categorie 'metaldrummer van het jaar'.
Het is volgens de Haagse drummer voor iedereen mogelijk om het drummen aan te leren. 'Het is een kwestie van onafhankelijkheid en dat kan iedereen, als het maar langzaam genoeg is, leren. Tuurlijk moet je er op een gegeven moment wel een bepaalde feeling voor hebben', zegt hij in Bob Staat Op. 'Je speelt verschillende instrumenten eigenlijk: een hihat, en een kick en een snare. Je gebruikt soms vier ledematen tegelijkertijd.'

Herfstfest

Daarnaast organiseert Koen het drumfestival Herfstfest, door de krant verkozen als winnaar in de categorie 'Slagwerkfestival/Clinic/Concert van het Jaar'. Dat begon toen hij door het toenmalige HPC (nu Popradar) bij het 30-jarig jubileum werd gevraagd om een festival te organiseren. 'Er was Winterfest en we hebben toen gezegd Herfstfest te gaan organiseren. Het grapje is uitgegroeid tot het grootste drumfestival van de BeNeLux.' Een nieuwe editie staat voor 8 oktober gepland in het PAARD.
In 2018 organiseerde Koen samen met Cesar Zuiderwijk een bijzonder concert op Scheveningen waarbij 2.000 drummers samen speelden. Zuiderwijk werd tevens door de krant onderscheiden, en wel in de categorie 'rockdrummer van het jaar'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!